Demokrasi Şehitleri ölümsüzleştirildi

Edirne Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı, Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Meclis Toplantısı'nda Gıda Bankası-Giysi Bankası, Oyuncak ve Kitap Evi Projesi için yer tahsisi onayland

GÜNDEM 2.09.2016 21:59:00 0
Demokrasi Şehitleri ölümsüzleştirildi

1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ’NÜ KUTLADI

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Meclis Toplantısı öncesi, Edirne Halkı’nın temsilcisi Edirne Belediye Meclisi adına, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutladı. Gürkan, ülkemizde ve dünyada barılın bir an önce gelmesi gerektiğini, ülkemizde artık daha fazla şehit ve gazi verilmemesini temenni etti. Ancak; barışın önemli olduğunu fakat bir ülkenin bağımsızlığının ve özgürlüğünün önüne geçen geçen bir olgu olmaması gerektiğinin altını çizen Başkan Gürkan, “1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Edirne Halkı’nın temsilcisi olan Edirne Belediyesi’nin barış talebini bir kez daha yineliyorum. Ancak altını çizerek söylemek istediğim bir husus var. Barış bir ülkenin bağımsızlığının, özgürlüğünün önüne geçen bir olgu da olmamalıdır. Bir ülke bağımsızlığını, kimliğini, özgürlüğünü korumak için gerektiğinde her türlü müdahaleyi de yapma yetkisine sahiptir, sahip olmalıdır” dedi.

 

3 PARTİ GRUBUNDAN ORTAK ÖNERGE

 

Toplantıda, Jandarma Kavşağı’nın yanında bulunan yeşil alanın, 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Şehitleri Parkı olarak adlandırılmasına oy birliğiyle karar verildi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne’de 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri anısına bir alan oluşturulması için, bir önceki meclis toplantısında 3 parti grubunun da ortak bir önerge verdiğini hatırlatarak, “Bu alanın peyzaj çalışması en kısa sürede yapılacak” dedi. Gürkan, “Bu vesileyle, 15 Temmuz’da yapılmak istenen o kanlı darbe girişimini kimsenin unutmaması,  böyle bir girişime fırsat verilmemesi için ve o kanlı gecede şehit olan tüm şehitlerimizin anısına Jandarma Kavşağı’nın yanında bulunan yeşil alanın ismi 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Şehitleri Parkı olarak değiştirilmiştir. Şehitlerimizi bir kez daha minnetle yâd ediyoruz” diye konuştu.

 

ÇOK GÜZEL BİR ÇALIŞMA OLACAK

 

Mülkiyetinin tasarrufu Edirne Belediyesi’ne ait olan 216.55 m2 alanın Sağlık Müdürlüğü’ne tahsisinin yapılması oy birliğince kabul edildi. Geçtiğimiz yıl hazırlıkları başlatılan Gıda-Giysi Bankası, Kitap-Oyuncak Evi Projesi için, Edirne Merkez Talatpaşa Mahallesi’nde bulunan taşınmazın Belediyenin sosyal hizmetlerinde kullanılmak üzere kiralanması Edirne Belediye Meclisi’nce onaylandı. Recep Gürkan, “Edirne Belediyesi olarak, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ücretsiz olarak yararlanabilecekleri Gıda-Giysi Bankası, Kitap-Oyuncak Evi projemiz vardı. Bununla ilgili daha önce Saraçlar Caddesi’ndeki bir binanın kiralanması ile ilgili onay çıkmıştı. Ancak orasının kirası ile anlaşma sağlanamadı. Şimdi yeni bir bina bulundu. 4 katlı, her kat 95 m2. Burasını 3 yıllığına kiralayarak orada Edirne Belediyesi olarak Gıda-Giysi Bankası, Kitap-Oyuncak Evi olarak kullanacağız. Edirnelilerin yardımlaşma konusunda hassasiyetini de zaten biliyoruz, o nedenle bunun çok güzel bir çalışma olacağına inanıyorum.” diye konuştu.

 

Marmara Haber