FETÖ üyelerinin eşlerinin pasaportları da iptal edilebilecek

Resmi Gazete'de 673 sayılı Kanun Hükmünde Kararname yayımlandı. Bu yeni kararnameyle, FETÖ üyelerinin eşlerinin pasaportları da iptal edilebilecek ve kendi istekleriyle emekli olan hakim ve savcılar mesleğe dÃ?

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 2.09.2016 09:33:00 0
FETÖ üyelerinin eşlerinin pasaportları da iptal edilebilecek

FETÖ üyelerinin eşlerinin pasaportları da iptal edilebilecek

 

673 sayılı KHK ile güvenlik açısından pasaportları iptal edilen kişilerin eşlerine ait pasaportlar da genel güvenlik bakımından mahzurlu görülmesi halinde İçişleri Bakanlığınca iptal edilecek.

 

Kendi istekleriyle emekli olan hakim ve savcılar mesleğe dönebilecek

 

Resmi Gazete'de yayımlanan 673 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile hakimlik ve savcılık mesleğinden kendi istekleriyle emekli olan veya  tekrar mesleğe dönmek isteyenler, 2 ay içinde başvuruda bulunmaları ve mesleğe kabulde aranan nitelikleri kaybetmemiş olmaları şartıyla tekrar mesleklerine dönebilecek.

 

Ceza infaz kurumları ve tutukevleri izleme kurullarının başkan ve üyelerinin üyelikleri sona erdi

 

KHK ile ceza infaz kurumları ve tutukevleri izleme kurullarının başkan ve üyelerinin üyeliklerinin sona erdiği ve 10 gün içinde 14/6/2001 tarihli ve 4681 sayılı Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İzleme Kurulları Kanunu'nda belirlenen usule göre yeniden seçim yapılacağı kaydedildi.

 

FETÖ/PDY ile bağlantısı olan 158 kişinin öğrencilikle ilişikleri kesildi

 

Yurt dışında öğrenim gören öğrencilerden, milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen FETÖ/PDY terör örgütüne aidiyeti, iltisakı veya irtibatı olan 158 kişinin öğrencilikle ilişikleri kesildi. 

 

Adli Tıp Kurumu'nda yeni düzenlemeler

 

Olağanüstü hal kapsamında çıkarılan 674 sayılı Kanun Hükmünde Kararname(KHK) ile Adli Tıp Kurumu bünyesinde "Adli Bilişim İhtisas Dairesi" kuruldu.

KHK ile Adli Tıp Kurumu merkez teşkilatına 171, taşra teşkilatına ise 121 olmak üzere 292 kadro ihdas edildi.

 

OHAL süresince iflas erteleme kararı verilemeyecek

 

Kararnameye göre, olağanüstü halin ilanından önceki dönemde yapılan iflasın ertelenmesi talepleriyle ilgili olağanüstü hal süresince iflasın ertelenmesine karar verilemeyecek, olağanüstü halin ilanından sonra ve devamı süresince herhangi bir tedbir kararı da verilemeyecek, verilmişse derhal kaldırılacak.

 

Dershane öğretmenlerine "sözleşmeli öğretmenlik" fırsatı

 

Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile dershaneler ve öğrenci etüt eğitim merkezlerinde 14 Mart 2014 itibarıyla eğitim personeli olarak çalışmakta olup 1 Ocak 2014 itibarıyla en az 6 yıl sigorta primi ödenenler, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) şartı aranmadan öngörülen diğer koşulları taşımak suretiyle 6 ay içinde bir defaya mahsus olmak üzere yapılacak sözlü sınavda başarılı oldukları takdirde, kalkınmada birinci derecede öncelikli yörelerdeki boş sözleşmeli öğretmen pozisyonlarına atanabilecek.

 

Kapsamdan çıkarılan özel öğretim kurumları

 

673 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında KHK ile 53 özel okul ile bir özel öğrenci yurdu, 667 sayılı KHK ile kapatılan özel öğretim kurumları listesinden çıkarıldı.

 

Yurtdışındaki FETÖ Okullarının Diplomaları İptal

 

Değiştirilen kanunla, yurt dışındaki FETÖ okullarının denklikleri iptal edildi.