Kuyumcular bayram sonrasını bekliyor

Altın piyasasındaki yumuşak inişin ardından sakin günler yaşayan kuyumcular, Kurban Bayramının getirdiği durgunluğun ardından fiyatların biraz daha düşeceğini ümit ederek bayram sonrası alım ve sat?

GÜNDEM 1.09.2016 21:06:00 0
Kuyumcular bayram sonrasını bekliyor

ALIMLAR DURDU

 

Ons ve Amerikan Doları'ndaki yumuşak düşüşün ardından altın fiyatlarında görülen düşüş devam ediyor. Şu an için altın piyasasında alıcı bir kenara çekilmiş gelişmeleri takip ederken altın piyasasını değerlendiren Altıntaş Kuyumculuk firması Müdürü Muzaffer Seyhan, "Alımlar şu an için durdu diyebiliriz. Vatandaş kurban bayramı dolayısıyla pek fazla talepte bulunmuyor. Bu yaz ülke gündeminde yaşanan sıcak gelişmeler dolayısıyla altın fiyatlarındaki artış ülke şartlarının normale dönmesi ile yerini düşüşe bıraktı. Bayram sonrası altın fiyatlarının daha da düşmesini beklediğimiz için ümitliyiz" dedi. Burak Kuyumculuk yetkilisi Zafer Adalı da altın fiyatlarındaki düşüşün devam edeceğini belirterek, “Bayramdan sonra bir hareketlilik yaşanabilir. Tatilden sonra fiyatlarda yaşanacak düşüşün işlerimize olumlu yansımaları olacaktır. Fakat okulların açılacak olmasının altın piyasasında yaratabileceği durgunluğu da hesaba katmak gerekiyor" diye konuştu.

 

VATANDAŞ YATIRIM YAPMAKTAN ÇEKİNİYOR

 

Çerkezköy'ün altın piyasasını değerlendiren Seçkin Kuyumculuk yetkilisi Doğukan Kurt ise "Sakin geçen ağustos ayının ardından Kurban Bayramı telaşı yaşayan vatandaşlar altın alımını şu an için durdurmuş gibi görünüyor. Altın fiyatlarının daha da düşmesini bekliyoruz. Bayramın ardından devam eden düğünler ile birlikte altın fiyatının düşeceğini tahmin ediyoruz. Bu da işlerimize olumlu yönde yansıyacaktır" dedi. Albayrak kuyumculuk yetkili Tevfik Albayrak da altında yaşanan düşüşün ilerleyen günlerde ülke gündeminde aksi bir durum yaşanmadığı sürece devam edeceğini belirterek, " Darbe girişiminin ardından yükselen altın fiyatlarının ardından altın bozdurmak için birbiriyle yarışan vatandaşlar şu an için yatırım yapmaktan çekiniyor” dedi.

 

İLERİKİ GÜNLERDE ALIMLARDA ARTIŞ YAŞANABİLİR

 

Beklentilerinin fiyatların düşmesi yönünde olduğunu aktaran Murat Kuyumculuk yetkilisi Ali Sezer, ise "Şu an için fiyatlar ileriki günlere nazaran yüksek görünüyor. Çünkü ters bir durum olmadığı müddetçe altındaki düşüşün devam etmesini bekliyoruz. Yatırımcı daha önce bozdurduğu altını biraz daha sabrederek önümüzdeki günlerde tekrar alabilir” dedi. Turkuaz Kuyumculuk yetkilisi Soner Bulut ise Türk ordusunun Suriye'ye girmesinin ABD ve Rusya onaylı olduğu için altın fiyatlarında krize yol açacak bir artış yaşanmadığını aktararak, " Yatırımcı şu an için fiyatların biraz daha düşmesini bekliyor. Altın fiyatlarındaki düşüş bizler için her zaman kazanım demektir” dedi.

 

Haber / Celal KARAKURT