Turizm sektörü canlanıyor

Darbe girişiminin ardından sekteye uğrayan turizm sektörü Kurban Bayramı dolayısı ile bir nebze de olsa nefes alacağa benziyor. Tatil rezervasyonu oranının hızla arttığını dile getiren Çorbacıoğull

GÜNDEM 1.09.2016 21:05:00 0
Turizm sektörü canlanıyor

OTELLERDE DOLULUK ORANI YÜZDE 90'LARA ULAŞTI

 

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Ramazan Bayramı tatili yarıda kalan kamu personeli ve birçok vatandaş tatil açığını Kurban Bayramında değerlendirmek istiyor. Yurt içi tatil paketlerine son dönemlerde Çerkezköy'den çok fazla talep olduğunu belirten Çorbacıoğulları Turizm acentesi yetkili personeli Ali Küçük, "Son dönemlerde ülke gündeminde yaşanan olumsuzluklardan etkilenen turizm sektörü Rusya ile sağlanan mütabakatın ardından canlandı. Ramazan Bayramı'nda tatili yarım kalan tatilci Kurban Bayramını tatil fırsatı olarak gördü ve iç pazardaki otellerde doluluk oranı yüzde 90'lara ulaşmış durumda" ifadelerini kullandı.

 

FİYATLAR ARTTI

 

Ramazan Bayramı sonrası tatilini yarıda bırakarak görevli olduğu bölgeye dönen kamu personelinin mağduriyetini gidermek için devlet ile turizm firmaları arasında anlaşma sağlanmaya çalışılmıştı. Fakat turizm firmalarının bir kısmı mağdur olan tatilcinin parasını iade ederken bir kısmı ise para iadesi yapmayarak bayram tatilleri haricinde başka bir zaman diliminde aynı fiyatlandırmayı uygulayarak tatilcinin gönlünü kazanmaya çalıştı. Ramazan bayramında mağdur olan ve Kurban bayramını fırsat bilerek tatil yapmak isteyen kamu personeli aynı fiyattan tatil yapmak isteyince acentelerden boynu bükük ayrıldı.

 

TATİLCİLERİN TERCİHİ AKDENİZ

 

Bayram tatilini değerlendirmek isteyen Çerkezköylülerin sık olarak Akdeniz Bölgesini tercih ettiğini dile getiren Anı Tour firması Çerkezköy Şubesi yetkili personeli Semih Seçkin, "Kamu personelinin yanı sıra kültür turlarında da önemli bir artış gözleniyor. Özellikle karadeniz ve Kapadokya turlarına yoğun talep söz konusu. Ülke gündeminde yaşanan gelişmeler dolayısıyla yurt dışına çıkmak istemeyen vatandaş iç pazarda yoğunlaşarak otelleri yüksek oranda doldurdu. Ayrıca bayram dolayısı ile otel ve uçak bileti fiyatlarındaki artış ise son güne kadar devam edeceğe benziyor" diye konuştu.

 

Haber / Celal KARAKURT