Efkan Ala koltuğunu Süleyman Soylu'ya devretti

Görevinden istifa eden Efkan Ala, koltuğunu Süleyman Soylu'ya devretti. Efkan Ala törende yaptığı konuşmada "Öncelikle bugünü bize bahşeden Allah'a şükürler olsun. Bu görevi bana tevdi eden sayın Cu

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 1.09.2016 14:31:00 0
Efkan Ala koltuğunu Süleyman Soylu

 İçişleri Bakanlığı koltuğundan istifa eden Efkan Ala’nın  yerine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na da AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu getirildi

Süleyman Soylu görevini, Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu’na devretti ve İçişleri Bakanı koltuğunu Efkan Ala’dan devralmak için bakanlık binasına gitti.

 

''ALLAH’A ŞÜKÜRLER OLSUN''

 

Efkan Ala devir teslim töreninde  “Öncelikle bugünü bize bahşeden Allah’a şükürler olsun. Bu görevi bana tevdi eden sayın Cumhurbaşkanımıza Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Bu görevde bana her zaman yardım eden mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim. Şehit olan arkadaşlarımız, gazi olan arkadaşlarımız var. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ailelerine sabır diliyorum. Sayın bakanım yeni göreviniz hayırlı uğurlu olsun. Hem size hem milletimize hayırlı olsun. Allah yolunuzu açık etsin” diye konuştu.

Ala sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Bu görevi yerine getirirken her zaman desteğini yanımda hissettiğim TBMM'ye ve milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum. Türkiye gibi zaman zaman sistemine, kayıt dışı darbecilerin müdahale girişiminde bulunduğu ülkelerde Meclis desteğinin ve halk desteğinin yanı başımızda hissedilmesi her şeyden daha önemlidir. Bu süreç içerisinde, görev yaptığım dönemlerde Türkiye'nin çeşitli yerlerine gittiğimizde heyecanlarıyla her zaman yanımızda hissettiğimiz parti teşkilatımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Bunların tamamının içinden çıktığı aziz milletimize ferasetiyle her karşılaştığımız zaman bizlere yol gösteren, sıkıntıya düştüğümüzde söylediği bir cümleyle içimizi ferahlatan ve bu memleketin en kıymetli dayanağı olan ve meydanları kendi iradesine sahip çıkmak için dolduran aziz milletimize müteşekkir olduğumu altını çizerek ifade etmek istiyorum.”

 

‘’FETÖ’DEN BİR FERT KALMAYINCAYA KADAR MÜCADELE EDİLECEK’’

 

Ala’nın konuşmasının ardından söz alan yeni İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise FETÖ ile ‘etkin mücadele’ mesajları vererek, “FETÖ’den tek bir fert kalmayıncaya kadar mücadele edilecek. Milletimiz, devletimiz bu beladan bu musibetten bu alçaklıktan kurtulacaktır” dedi.