İçişleri'nde devir teslim

Efkan Ala'nın yerine İçişleri Bakanlığı görevine getirilen Süleyman Soylu, Çalışma Bakanlığı'nda görevi Mehmet Müezzinoğlu'na devretti. Soylu yaptığı açıklamada, â

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 1.09.2016 14:18:00 0
İçişleri

Hem ülkemize hem milletimize hem devletimize hem medeniyetimize hayırlı ve uğurlu olsun diyen Soylu, ‘’Bu salonda bu görevi devralırken kurduğum cümleyi şu an ki gibi hatırlıyorum. Allah alın açıklığı ile görevi devretmeyi nasip etsin. Bunun gururu ve huzuru içindeyiz. 9 aydın Türkiye’nin reform açısından en önemli bakanlığında çalışmayı Allah nasip etti. Uluslararası toplantıların tamamında dünyanın tüm gelişmiş ülkeleri methiyeler ortaya koyarak bu büyük başarıyı nasıl gerçekleştirdiğimizi düşünerek ve örnek almaya çalışarak programlarını gerçekleştirdiler. Bakanlığımız doğumdan ölüme kadar hatta ölümden sonra da ölenlerin ailelerini kucaklayan, sosyal barışı tesis eden, yarın ben nerede çalışacağım diyenler için gayret gösteren, bunu çağın gereklerine göre yerine getiren bir faaliyet ortaya koymaktadır.’’ şeklinde konuştu.

‘’Çıkardığımız kanunlar, getirdiğimiz iyileştirmeler, özellikle hükümetimizin kararlığı önemli bir süreci gündeme getirdi. Bugün 11 milyon 512 bin emekliye maaşını anında ödeyen, 60 milyarlık sağlık harcamasını gerçekleştiren ve sosyal güvenlik sisteminde bütçe büyüklüğü kadar bir büyüklüğü yönetebilecek arkadaşlarla çalışmanın gururunu yaşamaktayım.’’ diyen Soylu konuşmasında, ‘’ Benim ilk bakanlığım burası, burası bana iyi bir öğreti alanı olmuştur. Müsteşarımızdan memuruna kadar herkes bu 9 aylık süre içinde milletimize hizmet etmek için, büyük bir çaba ortaya koymuştur. Önümüzdeki süreçte bütün kurumlarıyla, bütün çalışanlarıyla ortaya konulan hedefleri gerçekleştirmek amacıyla bir gayret ortaya koyacak ve aziz milletimizi bu hedeflerle buluşturacaktır. 15 Temmuz milletimiz için bu topraklar için bir milattır. 15 Temmuz’dan sonra hep şunu düşündüm. Eğer boş kalır, milletimizin emanetini doğru yönetemezsek hiçbir şey düşünmeden tankın üstüne çıkanlar, ay yıldızlı bayrağımızı düşünenler bizden hesap sorar. Günlerce meydanlarda nöbet bekleyenler, millet olmanın hazzını ve onurunu bize yaşatanlar bizden hesap sorarlar. Buradaki arkadaşlarımızın her biri çok onurlu bir görevi yürütüyor. Bugün bunu yaparız, yarın bir başka arkadaşımıza devrederiz. Biz bunu vatam nöbeti olarak değerlendiriyoruz. Bunun bir günü de birdir, bir anı da birdir. Gece gündüz burada çalıştık.’’ İfadelerine yer verdi.