İstanbul Adliyelerinde 371 gözaltı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 15 Temmuz darbe girişiminin ardından İstanbul'daki adliyelerde FETÖ yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında, 9 adliye ile ceza in

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 1.09.2016 09:51:00 0
İstanbul Adliyelerinde 371 gözaltı!

Emniyetteki işlemlerin bitmesinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayına sevk edilen, aralarında katip, mübaşir, infaz koruma memuru ve yazı işleri çalışanlarının bulunduğu 91 kişi, "Terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı. 162 kişi mahkemeden adli kontrol şartı uygulanarak serbest bırakılırken 4 kişi de emniyetten serbest kaldı.

 

108 kişi sorguda

 

Diğer 108 şüphelinin ise emniyetteki işlemleri sürerken, hakkında gözaltı kararı bulunan 6 kişinin ise adreslerinde bulunamadığı ve firari olarak arandıkları bildirildi.

 

İstanbul’da gözaltına alınanların sayısı ve adliyelere göre dağılımı şöyle;

 

-İstanbul Adalet Sarayı ve Gaziosmanpaşa Adliyesi; 119 kişi gözaltına alındı. 3 kişi tutuklandı. 60 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

-Anadolu Adalet Sarayı ve Beykoz Adliyesi: 79 kişi gözaltına alındı. 38 kişi tutuklandı. 41 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

-Anadolu Yakası Ceza İnfaz Kurumları’ndan 44 kişi gözaltı alındı. 4’ü tutuklandı. 10’u adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

-Bakırköy Adliyesi’nden 39 kişi gözaltına alındı. 8’i tutuklandı. 31’i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

-Bölge İdare Mahkemesi’nden 7 kişi gözaltına alındı. 3’ü tutuklandı. 4’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

-Büyükçekmece Adliyesi’nden 21 kişi gözaltına alındı. 8’i tutuklandı. 4’ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

-Küçükçekemece Adliyesi’nden 33 kişi gözaltına alındı. 27’si tutuklandı.

-Silivri Adliyesi’nden 29 kişi gözaltına alındı. 16’sı serbest bırakıldı.