Cinnet geçiren polis tutuklandı

Yaklaşık bir buçuk ay önce kendisi gibi polis olan eşi Diler P. ile birlikte Çerkezköy'e atanan Salih P.,önceki akşam evinde dehşet saçtı. Boşanma arifesinde olduğu eşinin ailesi ile boşanmanın de

GÜNDEM 31.08.2016 21:34:00 0
Cinnet geçiren polis tutuklandı

BABASINDAN AYRILMAK İSTEMEDİ

 

Ağzından silahla yaralanan Diler P., bir fırsatını bularak evden kaçtı. Diler P., komşuların haber vermesi sonucu evin önünde hazır bekleyen 112 ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay yerine gelen polis, kayın pederi, kayın validesi ve 1,5 aşındaki oğluyla birlikte kendini eve kilitleyen Salih P.’yi ikna etmeye çalıştı. Bu sırada küçük oğlunun olaydan etkilenmesinden korkan Salih p., çocuğunu evin balkonundan, yan dairenin balkonunda bulunan polis memurlarına teslim etti. Babasından ayrılmak istemeyen küçük çocuk uzun süre ağladı. Küçük çocuğu sakinleştirmek ise 112 ekiplerine düştü.

 

İKNA ÇABALARI 4 SAAT SÜRDÜ

 

Çocuğunu polislere teslim ettikten sonra biraz daha sakinleşen Salih P., daha sonra boynundan yaraladığı kayınvalidesini teslim etmek için balkonun önüne itfaiye aracı gelmesini istedi. Polis ekipleri daha sonra itfaiye aracının merdiveni ile ağır yaralı olan Yüksel S.’yi alarak sağlık ekiplerine teslim etti. Ağır yaralı olan Yüksel S. hemen Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı. Salih P., polisin yaklaşık 4 saat süren ikna çabalarının ardından silahın teslim etti. Balkondan eve giren polis, Salih P.’yi gözaltına aldı.

 

ÇOCUKLAR ÇOCUK BÜRO AMİRLİĞİNE TESLİM EDİLDİ

 

Bu sırada olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı Yüksel Günarslan evde incelemelerde bulundu. İtfaiye ekiplerinin kapıyı kırmasının ardından eve giren 112 ekipleri, başından vurulan kayın peder Selim S.’nin hayatını kaybettiğini tespit etti. Cinnet geçiren polis memuru Salih P.’nin iki çocuğu, İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği ekiplerince teslim alındı. Gözaltına alınan Salih P., sağlık kontrolü için Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne götürülürken; kayın pederi Selim S.’nin cansız bedeni ise otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

 

TUTUKLANDI

 

Dün sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında çelik yelek giydirilerek Çerkezköy Adliyesi’ne çıkarılan Salih P., savcılık sorgusunun ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Salih P. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Tekirdağ Cezaevine gönderildi.

 

Marmara Haber