Borçlarınızı yapılandırın

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Serhad Çatalkaya, 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yapılandırılması İlişkin Kanun kapsamında Belediyelerce takip edilen alacakların yapılandırılmasına başl

GÜNDEM 31.08.2016 21:17:00 0
Borçlarınızı yapılandırın

TAKSİTLENDİRME İŞLEMLERİ 5 EYLÜL İTİBARİYLE BAŞLAYACAK

 

Konuyla ilgili olarak 31 Ekim tarihine kadar başvuruda bulunan vatandaşların, söz konusu kanunun getirdiği imkânlardan faydalanabileceğini belirten Serhad Çatalkaya, “Kanun kapsamında mükellefler borçlarını peşin olarak veya 6, 9, 12, 18 eşit taksit halinde ödeyebilecek. Yapılandırma ile ilgili taksitlendirme işlemleri 5 Eylül itibariyle başlayacaktır. Son başvuru tarihi 31 Ekim 2016 tarihidir” dedi.

 

KANUN HANGİ BORÇLARI KAPSIYOR?

 

Kanun kapsamında beyana dayanan vergilerde 30 Haziran 2016 tarihine kadar verilmesi gereken beyannamelere ilişkin vergi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları, 2016 yılına ilişkin olarak 30 Haziran’dan önce tahakkuk eden vergi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları yapılandırma konusu yapılabilecek. Bu kapsamda belediyenin alacakları arasında yer alan Emlak Vergisi ve Çevre Temizlik Vergisi İlan ve Reklam vergisi ve bunlara bağlı cezaları, gecikme faizleri ve gecikme zamları, belediyelerin ücret alacakları yapılandırılacak.

 

HERHANGİ BİR FAİZ UYGULANMAYACAK

 

Yapılandırma yapanların ilk taksit borcunu Kasım ayında ödeyeceğini söyleyen Çatalkaya, “İkişer aylık dönemler halinde toplam 18 taksit yapılacaktır. Mükellefler 6, 9, 12 veya 18 eşit taksitte ödeme seçeneğine sahip olacaktır. Mükelleflere tercih edilen taksit süresinden daha uzun taksit süresi yapılmayacaktır. Yapılandırılan borç, ilk taksit ödeme süresi içinde, kanunun yayımlandığı tarihten ödeme gününe kadar herhangi bir faiz uygulanmayacak. Taksitlerden bir takvim yılı içinde iki veya daha az taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde, ödenmeyen veya eksik ödenen taksit tutarlarının son taksiti izleyen ayın sonuna kadar, gecikilen her ay ve kesri için gecikme faizi oranında hesaplanacak geç ödeme zammı ile birlikte ödenmesi şartıyla bu madde hükümlerinden yararlanılabilecek” dedi. Serhad Çatalkaya, “İlk iki taksiti süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen taksitler belirtilen şekilde ödenmemesi veya bir takvim yılında ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi ya da eksik ödenmesi halinde bu madde hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilecek” ifadelerini kullandı.

 

Marmara Haber