Bu ağaçlar kolay yetişmiyor          

Çerkezköy'e bağlı Veliköy Mahallesi'nde bulunan parkı yıkarak yerine yeni bir park yapmak isteyen Çerkezköy Belediyesi ekiplerinin yaptığı çalışmalar çeyrek asırda serpilen çam ağaÃ

GÜNDEM 29.08.2016 19:20:00 0
Bu ağaçlar kolay yetişmiyor          

AĞAÇLAR ZARAR GÖRDÜ

 

Bölgede daha önce buulnan parkın işletme ihale süresinin dolmasının ardından Veliköy Mahallesi’ne daha nezih ve kullanışlı bir park kazandırmak isteyen Çerkezköy Belediyesi yetkilileri çalışmalarını hızlandırdı. Fakat bu çalışmalar sırasında dikkatsizlikleri nedeniyle alanda bulunan yarım asırlık çam ağaçlarının yapraklarının bir kısmının sararmasına ve köklerinin zarar görmesine sebep oldular.

 

EKİPLER DAHA DİKKATLİ OLMALI

 

Çam ağaçlarının köklerinin bir kısmının dışarıda kaldığı ve sararmaya başladığını gören Veliköy Mahallesi sakinleri duruma tepki göstererek, “Burada bizler için yapılan park çalışmasını takdir ediyoruz. Fakat maalesef ağaçlarımız zarar görüyor. Oksijen kaynaklarımızın bu şekilde zarar görmesi bizi çok üzüyor. Kaldı ki bu çam ağaçları kısa bir süre içerisinde yetişmiyor. Ekiplerden daha dikkatli olmalarını istiyoruz” diyerek yetkililere serzenişte bulundular.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ