Gürkan'a 4 boyutlı jest

Yunanistan'ın Dimetoka İlçesi'nde yaşayan ve yaptığı resimlerle tüm dünyanın dikkatini çekmeyi başarmış bir isim olan Dimitris Nalbantis, dünyada ilk olma özelliği gösteren dört boyutl

GÜNDEM 29.08.2016 19:09:00 0
Gürkan

TABLOLARIYLA HAYRANLIK YARATTI

 

Dünyaca ünlü ressam Dimitris Nalbantis, Yunanistan Edirne Konsolosu Paraskevi Charitidou ile birlikte Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı ziyaret etti. Daha önce Yunanistan Edirne Konsolosluğu ve Edirne Belediyesi’nin işbirliğiyle Türkiye ve Yunanistan arasındaki dostluk ilişkilerini pekiştirmek adına “Edirne’de Dört Mevsim” adlı resim sergisinin açılışını gerçekleştiren ve çoğunlukla ‘Edirne’ resimlerinin yer aldığı 15 tabloyla hayranlık yaratan Nalbantis,  4 boyutlu resmi hayata geçiren ilk isim oldu.

 

GÜRKAN’A TABLO HEDİYE ETTİ

 

Nalbantis, Türkiye Cumhuriyeti’nin lideri olan Mustafa Kemal Atatürk’ü düşünerek yaptığı resmini “Mustafa Kemal Atatürk’ün atları Avrupa’ya gidiyor. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk’ün yönü batıydı” diye tanımladı. Resme sol açıdan bakıldığında Edirne Belediyesi’nin logosu ve gündüz giden atlar dikkat çekerken, resme sağ açıdan bakıldığında ise ay ve yıldız ile AB’nin logosunun yer aldığı görülüyor.  Nalbantis ayrıca Gürkan’a bu resimle birlikte çiçek tarlasının arkasında Selimiye Camii’nin yer aldığı bir tablo daha hediye etti. Kendisine yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Nalbantis’in resimlerini hayranlıkla izleyerek teşekkür etti.

 

BİZLERİ GURURLANDIRDI

 

Nalbantis’in resimlerinin BM’lerden ödül aldığını ve aynı zamanda resimlerinin BM tarafından hatıra pulu olarak bastırıldığını ifade eden Gürkan, “Nalbantis, bir Edirne aşığı. Edirne’ye olan hayranlığı, Edirne’ye olan aşkını resimlerine yansıtmaya devam ediyor. 4 boyutlu resminde Edirne Belediyesi’nin logosuna yer vererek, bizi gururlandırdı. Edirne Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı; Edirne, medeniyetler kentidir. Edirne, Mustafa Kemal Atatürk’ün yoluna kendini adamış, insanlığın en kadim şehirlerinden biri. Tüm bunları yaptığı resimde resmeden Nalbantis’e bir kez daha teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi.