Çorlu'da Fiber atılım

GSM şirketleri tarafından Çorlu'da yürütülen fiber internet altyapı çalışmalarına Superonline firması da katıldı.

GÜNDEM 28.08.2016 19:46:00 0
Çorlu

ALTYAPI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

 

Çorlu Belediyesi ve TESKİ tarafından yürütülen altyapı çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, elektrik hatları ve telefon hatları da yer altına alınıyor. Bu kapsamda teknolojinin hızla gelişmesi ile birlikte bilinen en güvenli ve en yüksek kapasiteli veri taşıma ortamı olan fiber optik altyapısı da GSM firmaları tarafından genişletiliyor. Son olarak Turkcell Superonline tarafından şehir merkezinde başlatılan altyapı çalışmaları devam ediyor.

 

AĞ UZUNLUĞU 52 BİN 598 METRE

 

Fiberoptik altyapı çalışmaları sırasında vatandaşların rahatsızlık yaşamalarını engellemek amacıyla mini tranşe sistemi ile çalışmaların firma tarafından yürütüldüğünü belirten Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, "Superonline fiberoptik altyapısı Önerler Mahallesi'nde Ergene'ye kadar uzanan bir ağ olacak. Ağ uzunluğu 52 bin 598 metre ve yaklaşık olarak 21 bin metresi tamamlandı. Telefon, TV yayınları ve interneti kapımıza kadar en güvenli ve hızlı şekilde ulaştıracak olan Superonline fiberoptik altyapısı ana güzergahlarda tamamlanmış durumda” dedi.

 

MERKEZİ İLETİM AĞI KURULUYOR

 

Sarıkurt şöyle devam etti: “Şehrin farklı noktalarında firmanın altyapı çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar kısa sürede tamamlanacak ve Çorlu'nun büyük bir kısmı ilk etapta bu hizmetten yararlanacak. Bu sistem Tekirdağ genelinde de yapılacak ve tamamlandığında bizim de faydalanabileceğimiz bir merkezi iletim ağı kurulmuş olacak." Superonline fiberoptik altyapı çalışmaları Havuzlar Mahallesi ve civarında devam ediyor. Bu çalışmaların tamamlanması ile birlikte, sistemin önemli bir kısmı daha tamamlanmış olacak.

 

Marmara Haber