Özcan Sokak sakinlerine müjde

Vatandaşların her geçen gün daha da karmaşık hale gelen araç trafiği sorununa pankartla isyan ettiği Özcan Sokak ile ilgili Çerkezköy Belediyesi'nden beklenen hamle geldi. Özcan Sokak'ta kaldırÄ?

GÜNDEM 26.08.2016 19:29:00 0
Özcan Sokak sakinlerine müjde

İHALEYE 3 FİRMA KATILDI

 

Çerkezköy Belediyesi Özcan Sokak Kaldırım ve Yol Düzenleme Yapım İşi İhalesi dün saat 10.30’da İhale Komisyon Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Aynur Durmuş’un başkanlık ettiği ihale komisyonunda Yunus Yılmaz, Gülşah Dönmez, Z. Pınar Genç ve Elif Sönemz de komisyon üyesi olarak görev yaptı. Yaklaşık Maliyeti 1 milyon 246 bin 91 Lira 62 Kuruş olan Özcan Sokak Kaldırım ve Yol Düzenleme Yapım İşi İhalesine toplam 3 firma katıldı.  

 

EN DÜŞÜK TEKLİF 889 BİN 802 LİRA

 

Özcan Sokak Kaldırım ve Yol Düzenleme Yapım İşi İhalesi’ne katılan firmalardan BİR Proje firması 1 milyon 194 bin 753 Lira teklifte bulun urken; Salman İnşaat firması ise ihaleye 980 bin 825 Lira 68 Kuruş teklif verdi. İhaledeki en düşük teklif ise 889 bin 802 Lira ile ASCEM İnşaat firmasından geldi. İhaleyi kazanan firma, komisyon tarafından yapılacak incelemenin ardından belli olacak.

 

100 GÜN İÇİNDE TAMAMLANACAK

 

İhaleyi kazanan firmanın belli olmasının ardından 10 gün içinde sözleşme imzalanarak yer teslimi yapılacak. Yüklenici firma ihale kapsamında toplam Özcan Sokak’ta 3 bin 900 metrekare kaldırım, 3 bin 458 metrekare de yol yapım çalışması gerçekleştirilecek. Yer tesliminin ardından çalışmalara başlayacak olan yüklenici firmanın işi 100 gün içinde tamamlayacak.

 

PANKATLA İSYAN ETMİŞLERDİ

 

Çerkezköy’de Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’ne bağlı Özcan Sokak’ta vatandaşlar ve esnaf, yaşadıkları trafik sorununu sokak üzerine astıkları pankart ile dile getirmeye çalışmıştı. Özcan Sokağın araç trafiğine kapatılmasını isteyen vatandaşlar ve esnaf, bu talepleri için özel hazırlattıkları pankartı Çerkezköy Belediye Binası’nın arka tarafında sokak üzerine asmışlardı. Esnaf tarafından asılan pankartta, “Özcan Sokak esnafı olarak sokağımızın araç trafiğine kapalı Halkımıza açık yürüyüş alanı olmasını istiyoruz” ifadelerine yer verilmişti.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ