Pazar Yeri projesi büyültülecek

Çerkezköy Belediyesi tarafından yapılması planlanan modern Pazar yerinin mecut Pazar yerinden küçük olacağını belirten Çerkezköy Pazarcılar Derneği Başkanı Cevdet Aydemir, "Pazar yeri yanına ya

GÜNDEM 26.08.2016 19:28:00 0
Pazar Yeri projesi büyültülecek

SİZLERİN DE FİKRİ ALINACAK

 

Dernek binasında Pazar esnafı ile bir araya gelen Çerkezköy Pazarcılar Derneği Başkanı Cevdet Aydemir, dernek çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu. Çerkezköy Belediyesi’nin Kızılpınar Mahallesi’ndeki Pazar yeri çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Aydemir, “Her zaman Pazar esnafımızın sıkıntılarının çözümü için belediyemizle iletişim halindeyiz. Pazar yeri tamamlandığında yerleştirme konusunda belediye yetkililerimizle bir araya gelerek nasıl yapılacağını yine sizlerin fikirleri de alınarak kararlaştıracağız” dedi.

 

MEVCUT PROJE KÜÇÜK

 

İlçe merkezinde yapılacak olan modern pazar yerinin şimdikinden daha küçük olmasınn planlandığını söyleyen Aydemir, “Ancak yakınına yapılması planlanan Kültür Merkezi başka alana kaydırıldı ve yeni pazar yerinin planlanandan daha büyük olacağı müjdesini aldık. Çerkezköy hızla göç alıyor. Nüfus hızla artıyor. Dolayısıyla Pazar yeri de ona gör planlanmalı. Bun belediye yetkilileri ile sürekli görüştük. Planlanan Pazar yerinin büyüklüğünün yetersiz kalacağını ve daha da büyütülmesi gerektiğini ilettik. Belediyemiz de bize projenin biraz daha büyültüleceği müjdesini verdi” diye konuştu.

 

KÖTÜ DAVRANILIRSA MÜŞTERİ ELBETTE MARKETLERE GİDER

 

Pazar esnafından bazılarının müşterilerine karşı yakışmayan hareket ve söylemlerde bulunduğuna dikkat çeken Aydemir, “Dernek olarak müşteriye kötü davranan esnaf hakkında gereğini yapıyoruz. Esnaf bu konuda daha dikkatli olmalıdır. Müşteri ister haklı ister haksız olsun. Pazar esnafı olarak bizler müşterilerimize iyi davranmak zorundayız. Müşteri bizlerin velinimetidir. Kesinlikle müşteri üzülmeyecek her zaman alış veriş yaptığı tezgahtan memnun ayrılacak. Müşteriye kötü davranılırsa elbette müşteri marketlere gidecektir. Bu nedenle vatandaşlarımız Pazardan soğutulmamalı” dedi. Herkesin kurallara uyması gerektiğine vurgu yapan Cevdet Aydemir, “Yeni Pazar yerinde yer durumlarının paylaşımı konusununda nasıl bir yol izlenileceği proje tamamlandığında sizlerin de görüşü alınarak belirlenecek. Bize verdiğiniz destek için hepinize çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

PAZAR ESNAFI ÇADIRDA NASIL HİZMET VERECEK?

 

Aydemir şöyle devam etti: “Şu anda derneğimizin parası da var. Dernek yönetimi olarak belediyeden yeni yerin inşaatına önümüzdeki baharda başlanması yönünde talepte bulunduk. Bu talebimizi başkanımıza bir kez daha hatırlatacağız. Eğer kışın yıkılacak olursa kış günlerinde Pazar esnafı çadırda nasıl hizmet verecek? Hiç bir esnafımızın kış aylarında perişan olmasını istemiyoruz. Bu talebimizi yenilerken yönetimimizle birlikte esnafımız da bizimle gelecek. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm çalışmalarımız birlik ve beraberlik içinde devam edecek” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN