Ya yıkılacak Ya yıkılacak

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, imara aykırı yapıların yıkılmasıyla ilgili basın toplantısı düzenlendi. Eşkinat, imar planlarına uymayan yapıların yıkacaklarını, kimseden Ã

GÜNDEM 26.08.2016 19:16:00 0
Ya yıkılacak Ya yıkılacak

NEDEN RUHSAT ALIYOR İNSANLAR? 

 

Bugüne kadar imara aykırı olan 200 binanın yıkıldığını ve imara aykırı olan binaların yıkımına devam edileceğini söyleyen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “En fazla yıkım,  39 ev ile Çınarlı Mahallesi'nde olmuş. Aydoğdu Mahallesinde de yıkılmış 11 yapı var. İmara aykırı olan yerleri yıkmaya devam edeceğiz” dedi. Basın toplantısında konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, bu yıkımların şehir imar planlarına göre yapıldığını belirterek, “Neden ruhsat alıyor insanlar?  Neden proje çiziliyor? Kurallara uygun olup olmadığını görmek için. Kurallara uygun değilse o zaman kanuna da gerek yok, belediyeye de gerek yok, herkes tapuda kendine ait olan araziye istediği binayı dikme hakkına sahip oluyor o zaman” dedi.

 

İTİRAZ MAHKEME TARAFINDAN KABUL GÖRMEDİ

 

Yıkılan binalarla ilgili öncelikle eksiklikler ve fazlalıkların tespit edildiğini kaydeden Eşkinat, “Bu kapsamda hazırlanan tutanak encümene gönderiliyor. Encümen önce bir yıkım kararı alıyor. Yasa bunu böyle söylüyor. Ondan sonra Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuluyor. Ve süreç yürümeye başlıyor. Alınan karar yıkım kararı. Bu yıkım kararına itiraz her zaman açık. Bazen vatandaşlar bunu da yapıyor, bu güne kadar bizim yıkım kararlarımıza herhangi bir itiraz mahkeme tarafından kabul görmedi. Çünkü bunlar kanun çerçevesinde yapılan işlerdi. Biraz daha toleranslı davranmak adına bir ek süre daha veriyoruz onlara. Buna rağmen olmuyorsa nasıl olsa şimdiye kadar bir şey olmadı bundan sonra da bu böyle gelmiş böyle gider noktasındaysa ya da zaman kazanmaya yönelik bir çaba bizim imkanlarımızın el verdiği yıkımları biz kendimiz yapıyoruz” diye konuştu.

 

Marmara Haber