Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırı düzenlendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna Artvin'in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada Yanıklı köyü yakınlarında ateş açıldı.

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 25.08.2016 15:29:00 0
Kılıçdaroğlu

Kılıçdaroğlu, bugünkü Artvin programı için uçakla gittiği Kars’tan, karayoluyla Artvin’in Şavşat İlçesi’ne geçti. İlçe merkezinde halka hitap ettikten sonra beraberindeki konvoyla Artvin’e gitmek için yola çıkan Kılıçdaroğlu’nun konvoyına, Ardanuç İlçesi yakınlarında ateş açıldı. Saldırı karşısında Kılıçdaroğlu’nun korumaları hemen harekete geçerek karşılık verdi.

 

Kılıçdaroğlu’nun danışmanı konvoy güzergahında çatışma çıktığını, Kılıçdaroğlu’nun güvenlik gerekçesiyle bir süre aracında bekletildikten sonra çatışma bölgesinden çıkarıldığını açıkladı.

 

Çatışma hakkında bilgi veren CHP’li Gürsel Tekin, "Sayın Genel Başkanımızın güzergahında bir çatışma olduğu bilgisi aldık. Silahların şu an sustuğu ama operasyonun devam ettiği bilgisini aldım. Çok şükür arkadaşlarımızda bir sorun yok. Hangi örgüt henüz bilgi yok. Arkadaşlarımızın verdiği bilgiye göre güzergahta çok yoğun Özel Harekatçıların olması bölgede bir olay olduğunu gösteriyor. Güvenlik mensupları konvoyun ilerlemesine izin vermedi. Büyük ihtimalle geri dönecekler. Özel bir bilgi almış değiliz ama bu olasılıklar her zaman hesaplanıyor.Karadeniz 'de Artvin gibi bölgelerde böyle bir şey beklemiyorduk ama demek ki oralarda da yaşanıyormuş" dedi.