2847 Hakim ve Savcı ihraç edildi

FETÖ soruşturması kapsamında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Genel Kurulu, Çerkezköy Eski Cumhuriyet Başsavcısı Erkan Kalkan'ın da aralarında bulunduğu 2 bin 847 hakim ve savcıyı görevd

GÜNDEM 24.08.2016 19:38:00 0
2847 Hakim ve Savcı ihraç edildi

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Kurulu, 6087 sayılı Kanun'un 29'uncu maddesi gereğince bu akşam saatlerinde toplandı. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında HSYK geçici olarak görevden  uzaklaştırılan 2 bin 847 hakim ve savcıyı oy birliğiyle meslekten ihraç etti.   HSYK Genel Kurulu, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlatılan  soruşturma kapsamında ilk etapta geçici olarak meslekten uzaklaştırılan hakim ve  savcıların durumunu görüştü. 

 

2 BİN 847 HAKİM VE SAVCI İHRAÇ EDİLDİ

 

Olağanüstü hal kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamenin 3.  maddesinin HSYK Genel Kuruluna verdiği yetki uyarınca, 2 bin 847 hakim ve savcı  meslekten ihraç edildi.  İhraç kararı, Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 69. maddesinin son  fıkrasına göre alındı. Kanun'un 69. maddesi, ‘Disiplin cezasının uygulanmasını  gerektiren fiil suç teşkil etmezse ve hükümlülüğü gerektirmese bile mesleğin  şeref ve onurunu ve memuriyet nüfuz ve itibarını bozacak nitelikte görüldüğü  takdirde de meslekten çıkarma cezası verilir’ hükmünü içeriyor.

 

ALINAN KARARLAR VE İHRAÇ EDİLENLERİN İSİM LİSTESİ

 

Tekirdağ İl ve İlçelerinin de içinde bulunduğu soruşturma kapsamında görevden ihraç edilenlerin isim listesi; ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Kurulu, 6087 sayılı Kanun'un 29'uncu maddesi ihrac edilenlerin isim listesi aşağıdaki linlte yer almaktadır.

 

MARMARA HABER GAZETESİ / Şaban KARDEŞ

İŞTE HSYK'NIN KARAR METNİ

http://www.hsyk.gov.tr/Eklentiler/files/karar.pdf

İŞTE İHRAC EDİLEN HAKİM VE SAVCILARIN İSİM LİSTESİ

http://www.hsyk.gov.tr/Eklentiler/files/liste.pdf

 

Marmara Haber