Yıkımı erteleyin

Çerkezköy'de Roman vatandaşların yoğunlukta yaşadığı Bağlık Mahallesi Yıldız Sokak'ta 7 evin yıkımına karar veren Çerkezköy Belediyesi, evlerin boşaltılması için 1 ay sür

GÜNDEM 23.08.2016 19:21:00 0
Yıkımı erteleyin

Çerkezköy Belediyesi tarafından yıkılmasına karar verilen Bağlık Mahallesi Yıldız Sokak’taki 7 evde ikamet eden vatandaşlar, Çerkezköy Romanlar ve Müzisyenler Derneği Başkanı Okan Sevgi ile birlikte İlçe Kaymakamı Metin Kubilay’ı ziyaret ederek yardım istedi.

 

ÖNÜMÜZ KIŞ

 

Kaymakamlık ziyaretinin ardından konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çerkezköy Romanlar ve Müzisyenler Derneği Başkanı Okan Sevgi, “Önümüz kış ve yıkım kararı verilen yedi evde oturanların okula giden çocukları var. Bazılarının da eşleri ceza evinde. Bu insanların mağdur olmaması için yıkım kararının ertelenmesini istiyoruz. Bunun için Kaymakamımızı ziyaret ettik. Kendisinden yardım istedik. Kaymakamımız da durumun kendileri ile ilgili olmadığını ancak bu konuda gerekli yardımı yapmak için belediye yetkilileriyle görüşeceğini söyledi” diye konuştu.

 

GİDECEK YERLERİ YOK

 

Yıkılmasına karar verilen evlerde ikamet edenlerin Temmuz 2017’ye kadar süre istediğini kaydeden Okan Sevgi, “Hiç birinin gidecek yeri yok. Bu insanlar kış öncesi evsiz kalırsa ne yaparlar? Hepsi perişan olur. Belediye Başkanımız Vahap Akay ve belediye meclis üyelerinden bu konuya duyarlılık göstermelerini ve yıkımı ertelemelerini istiyoruz. Çünkü evleri yıkılacak olanların hiçbir geliri de yok. Konu komşunun yardımıyla geçimlerini sürdürüyorlar” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Celal KARAKURT