Proje destek almaya hak kazandı

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen 2016 Yılı Sosyo-Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında Edirne Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından başvurusu yapılan "Ağız

YAŞAM SAĞLIK 23.08.2016 19:06:00 0
Proje destek almaya hak kazandı

SÖZLEŞME İMZALANDI

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, “Edirne Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin ‘Ağız Sağlığınız için Yolları Aştık Kapınıza Ulaştık’ projesi TR21 / 16 / SOS / 0056 referans kodu ile kabul edilmiş olup, destek almaya hak kazanmıştır” dedi. Söz konusu projenin uygulanması için Edirne Ağız ve Diş Sağlığı Merkez Başhekimi Dt. Alparslan Bülbül ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin arasında sözleşme imzalandı.

 

BİN 250 KİŞİ PROJEDEN DOĞRUDAN FAYDALANACAK

 

Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Edirne Otizm Derneği ve Edirne Bedensel Engelliler Dernekleri ile ortaklaşa yürütülecek proje ile TR 21 bölgesinde kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapılacak. Gezici diş tedavi aracını kullanarak verilecek hizmetler ile ağız ve diş sağlığı düzeyinin yükseltilmesi sağlanacak. Bu alanda çalışan sağlık personelinin ve hizmeti alacak dezavantajlı grupların bilgi-becerilerini arttırarak insan kaynakları niteliğinin ve kapasitesinin arttırılmasına katkıda bulunulacak. Ağız Sağlığınız için Yolları Aştık Kapınıza Ulaştık projesinin on iki ayda tamamlanması öngörülmekte olup bu süre sonunda en az bin 250 engelli, yaşlı ve çocuğun projeden doğrudan faydalanması sağlanacak.

 

Marmara Haber