Merdivenaltı galericilik bitiyor!

Çerkezköy'de ana caddeler ve sokaklar, sahipleri tarafından satışa çıkartılan araçlar tarafından günlerce işgal ediyordu. Bu kişilere Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan kötü haber geldi. Ya

GÜNDEM 22.08.2016 20:09:00 0
Merdivenaltı galericilik bitiyor!

BAKANLIK DURUMA EL KOYDU

 

Çerkezköy’de özellikle Atatürk Caddesi ve Öztrak Caddesi’nde ve işlek sokaklarda konuşlanan oto satıcılarının, sokağı oto galeri gibi kullanması vatandaşların tepkisine neden oluyordu. Kendi araçlarını park edecek yer bulamayan vatandaşlar duruma isyan ederken; Gümrük ve Ticaret Bakanlığı duruma el koydu. Bakanlıkta düzenlenen torba yasaya göre artık, yetkili sertifikası bulunan oto galeriler hariç hiçbir şahıs yıl içinde üçten fazla oto alım satımı yapamayacak. Bakanlığın düzenlediği torba yasa ile bu sorunun bir nebze de olsa çözülmesi bekleniyor.

 

YETKİLİ BELGESİ GEREKİYOR

 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın hazırladığı torba yasaya göre yıl içinde ikinci el satışından tahmini olarak 30 milyon TL zarar ettiğini belirten devlet, bu açığı yapılan düzenleme ile kapatmak istiyor. Bakanlık veya galerici odaları tarafından verilecek yetki belgesiyle alım satımlar yapabilecek. Yetki belgesi de; vergi levhası, iş yeri açma ruhsatı, oda kaydı olan ve odalara müracaat edecek kişilere verilecek. Yapılan değerlendirme sonucu Bakanlık tarafından  'ikinci el araç alım satımı yapabilir’ diye bir yetki belgesi verilecek. Noterlerde de bu belgelerle satış yapılacak. Merdiven altı galericiliğin sonu manasına gelen bu torba yasa ile birlikte vatandaşın zarar etmemesi ve güven esasının sağlanması amacıyla yeni düzenlemeye gidildiği belirtildi.

 

Haber / Celal KARAKURT