Alımlar devam ediyor

2016 ayçiçek alımlarının devam ettiğini belirten S. S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nafis Ünal, son 12 gün içinde toplam bin ton alım

GÜNDEM 22.08.2016 20:02:00 0
Alımlar devam ediyor

TARLADAKİ SON ÜRÜN KALKANA KADAR ALIMLAR DEVAM EDECEK

 

Yaklaşık bir haftadır devam eden rüzgarlı hava nedeniyle ayçiçeği alımlarının yavaşladığına dikkat çeken Nafis Ünal, “Havanın aşırı rüzgarlı olduğu günlerde alımlara ara vermek zorunda kaldık. Sonrasında ise alımlarımız hızlandı. Şu anda hava koşulları çok iyi. Alımlarımız devam ediyor. Ayçiçeği alımları kapsamında son 12 günde toplam bin ton alım gerçekleştirdik. Hava koşulları şu an için alımlara engel değil. Günde ortalama 200 ton alım yapıyoruz. Tarladaki son ürün kalkana kadar alımlar devam edecek. Önümüzdeki günlerde günlük alımlar 200 tonun da üzerine çıkabilir” dedi.

 

GEÇEN YIL 5 BİN 600 TON ALIM YAPTIK

 

Yanıkağıl alım ofisinde ürünü depolamadan anında Trakya Birliğin Çorlu Şerefli’deki Yağ Entregre Fabrikasına sevk ettiklerini söyleyen Başkan Nafis Ünal, “Çerkezköy Kooperatifimiz Ofisinde alımların hızlanmasıyla birlikte ortaklarımızdan aldığımız ürünü işlemleri tamamladıktan sonra Çorlu Şerefli’de faaliyet gösteren Yağ Entregre fabrikasına sevk ediyoruz. Geçen yıl toplam 5 bin 600 ton alım yaptık. Bu yıl Ramazan ayı ortasına kadar hava koşulları beklediğimiz gibi gitti. Sonra ani sıcaklar nedeniyle bazı bölgelerde ürünler tam tane aşamasındayken kavruldu. Beklentimiz üç aşağı beş yukarı geçen yıl elde ettiğimiz rekolteyi yakalamaktır. Şu ana kadarki alımlarımızda ürünlerdeki yağ oranı yüzde 41-45 arasındaydı. İlerleyen günlerde alınacak ürünlerde daha da yüksek olacağını tahmin ed”yoruz" açıklamalarında bulundu.

 

Haber / Menşure KARDEŞ