Yıkılıyor

Çerkezköy'de yeni binasında hizmet vermeye başlayan Çerkezköy Devlet Hastanesi'nin merakla beklenen eski binasının yıkım çalışmalarına önceki gün başlandı. Yıkım çalışmal

GÜNDEM 21.08.2016 18:55:00 0
Yıkılıyor

YIKIM ÇALIŞMALARI 1 HAFTA SÜRECEK

 

Çerkezköy Devlet Hastanesi yaklaşık 24 yıl önce faaliyete başladığı eski binasının artık yetersiz kalması nedeniyle Sağlık Bakanlığı harekete geçti ve Çerkezköy’e yeni modern bir hastane sözü verdi. Mart 2014 tarihinde temeli atılan 200 yataklı yeni Devlet Hastanesi binasının 2 yıl süren yapım çalışmalarının ardından hastanenin yeni binaya taşınma süreci başladı. Yaklaşık 2 ay süren taşınma sürecinin ardından Çerkezköy Devlet Hastanesi yeni binasında hizmet vermeye başladı ve eski bina boşa çıkmış oldu. Kullanılabilir malzemelerin de boşaltılmasının ardından eski binada önceki gün yıkım çalışmalarına başlandı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan yetkililer yıkım çalışmalarının yaklaşık 1 hafta süreceğini kaydetti.

 

ORDU’NUN TALEBİ GEÇERSİZ KALDI

 

Yıkım çalışmaları, Ak Kardeşler firması tarafından gerçekleştirilen; firma yetkilileri yıkım çalışmalarının yaklaşık bir hafta içinde tamamlanacağı kaydetti. Eski Devlet Hastanesi’nin yıkım işlemlerinin tamamlanmasının ardından molozlar kaldırılacak ve akabinde de boşalan alanda da 160 araçlık otopark ve yeşil alan oluşturulacak. Hatırlanacağı üzere MHP Çerkezköy İlçe eski Başkanı Mustafa Ordu, bahse konu binanın Diş Hekimliği Fakültesi olarak kullanılması önerisinde bulunmuş, hatta bu önerisini dilekçe ile Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Sağlık Bakanlığı ve YÖK Başkanlığı’na da göndermişti. Eski binanın yıkılmasıyla Ordu’nun bu talebi de geçerliliğini yitirmiş oldu.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ