Kimseyle bir sorunumuz yok

Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Fikret Tanyeri, dernek binasında yaptıkları haftalık değerlendirme toplantısında bazı kesimlerin yaptıkları çalışmal

GÜNDEM 21.08.2016 18:47:00 0
Kimseyle bir sorunumuz yok

ÇALIŞMALARIMIZDAN RAHATSIZLIK DUYANLAR VAR

 

Haftalık dernek çalışmalarını ve dernek üyelerinin sorunlarını masaya yatırarak çözümü konusunda fikir alışverişi yaptıklarını belirten Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Fikret Tanyeri, “Yaptığımız haftalık toplantılarda dernek çalışmalarını değerlendiriyoruz. Ayrıca dernek üyelerimizin sorunlarını da görüşerek çözümü için fikir alışverişinde bulunuyoruz. Fakat bizim bu kapsamda yaptığımız açıklamalardan rahatsızlık duyanlar oluyor. Bizim hiçbir kurum ve kuruluşla ya da servisçilerle herhangi bir sorunumuz yok. Biz sadece kendi derneğimiz üyelerini ilgilendiren açıklamalar ile diğer servisçilerin ortak sorunlarının çözümü konusunda kendi görüşlerimizi kamuoyuna yansıtıyoruz” dedi.

 

MESELE ŞOFÖR ESNAFININ MENFAATİNİ KORUMAKTIR

 

Yapılan açıklamalarda rahatsızlık duyulacak hiçbir şey olmadığına dikkat çeken Fikret Tanyeri, “Rahatsızlık duyanlar, dernek çalışmalarımızı çekemeyenlerdir. Bizim her çalışmamız servisçi esnafımızın menfaatinedir. Mesele şoför esnafının menfaatini korumaktır. Sel gider kum kalır. Görevde olduğumuz süre içerisinde servisçi esnafımızın hak ve hukukunu en iyi şekilde korumaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

KORSAN ARAÇLAR KADAR ONLAR DA SUÇLUDUR

 

UKOME çalışmaları ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın destekleri ile servisçilerin bölgesellik çalışmalarının sürdüğüne dikkat çeken Tanyeri, “Bazı kurumsal firmalar ve fabrikalar alınan kararlara uymuyor. Bu durum servisçilerimizi mağdur ediyor. Dışarıdan gelerek ilçemizde servis çekenlere kucak açan işyerleri aslında yasaları çiğniyorlar. Bu konuda korsan olarak çalışanlar kadar onlarda suçludur” dedi.

 

HİÇ KİMSE KANUNLARDAN ÜSTÜNDE DEĞİLDİR

 

Fikret Tanyeri şöyle devam etti: “UKOME’nin Aralık ayında yapacağı ihalede korsan çalışan ve çalıştıran firmalar konusu göz önünde bulundurulacak. Korsan çalışan servisler ile korsan çalıştıran işyerleri kaza durumlarında sorumlu tutulacaklar. Hiç kimse kanunlardan üstünde değildir. Biz, çalışmalarımızı kanunların bize tanıdığı haklar çerçevesinde sürdürüyoruz. Tek sıkıntımız korsandır. İnşallah kısa sürede UKOME bu konuyu çözüme kavuşturacaktır.”

 

Haber / Ahmet KILAVUZ