Bakanların Tekirdağ çıkarması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Bilim, Sanayi ve Teknooji Bakanı Faruk Özlü bir dizi açılış ve temel atma töreni için geldikleri Tekirdağ'da çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bakan

GÜNDEM 20.08.2016 14:04:00 0
Bakanların Tekirdağ çıkarması

10 MİLYAR LİRA AYRILDI

 

Ergene Havzası Eylem Planı’nın dünyaya örnek bir çalışma olduğunu ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Burada sadece iki bakanlık değil, burada sanayici, iş adamları ve tüm kurumların uyum içinde çalıştığı örnek bir çalışma gerçekleştiriliyor. TRAGEP, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli ve Gelibolu yarım adasını alakadar eden büyük bir gelişim projesidir. Bunun için şu anda 10 milyar lira ayrıldı. Baraj, gölet, sulama tesisi içme suyu problemleri, dere ıslahları, ağaçlandırma, erozyon kontrolleri gibi aklınıza gelen her çalışma yapılacak” diye konuştu.

 

KİRLİLİK PROBLEMİ YOK

 

Ergene Havzası Eylem Planı kapsamında nüfusu 10 binden büyük olan yerleşim yerlerinin atıksu ileri biyolojik arıtma tesislerinin DSİ tarafından yapıldığını söyleyen Bakan Eroğlu, “Bu konuda en ileri sistemi çektik. Ergene'de 13 tane büyük yerleşim yerinin atık su ileri arıtma tesisinin 10 tanesi bitti. Geri kalan 3 tanesi de bu yıl sonunda bitecek. Çalışmalarını sürdüren Deniz Derin Deşarj'ın Marmara'yı kirleteceğini söylüyorlar. Yok öyle bir şey. Deşarj edilecek atık suyun sadece tuzluluk problemi var. Çok büyük masrafı olduğu için tuzlu ortama tuzlu suyu veriyoruz. İkincisi bir de renk problemi var, kirlilik problemi yok. O da, batmış tarla sistemiyle aşağıda seyreltiyoruz. Yani herhangi bir problem deniz ortamında olmayacak şekilde çözdü" ifadelerini kullandı.

 

ÖNCE KİŞİLERİ İNCELEDİK, ŞİMDİ DE PROJELERİ İNCELİYORUZ

 

TÜBİTAK projelerinin geçen dönemde bazı FETÖ grupları tarafından yavaşlatıldığı iddialarına Tekirdağ’dan cevap veren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ise, "Bunlarla ilgili ciddi bir çalışma yaptık TÜBİTAK'ta. Şimdi 2. aşamasında TÜBİTAK'taki projeleri tek tek inceliyoruz. Bu projelerde belli yerlere kaydırma yönlendirme olmuş mu, yine bu projelerde aksama, saptırma, geciktirme olmuş mu bunları inceliyoruz. Var gibi geliyor. En son dönemde 167 kişiyi işten çıkardık. 15 Temmuz'dan önce de çıkarılanlar var, onların da sayısı 600 civarında" dedi.

 

ENGELLERİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ

 

Yatırımcının sorunlarını çözecek olan üretim reform paketi ile ilgili çalışmalarda sona yaklaşıldığını belirten Özlü, "Üretim reform paketi ile ilgili sona yaklaşıldı. Biz yatırımcıların sorunlarını çözmek için bir paket hazırlıyoruz. Bunu gelecek haftadan itibaren toplumla paylaşacağız. Sanayicimiz ve Odalardan gelen görüşleri konsolide edeceğiz. Bu görüşler çerçevesinde son halini vereceğimiz paketi meclise sevk edeceğiz. Yatırımcı, yatırım yapmak istediği zaman ÇED raporu, diğer izinler, yer bulma gibi sorunlarla karşılaşmadan gelip kazmayı vurup yatırımını yapabileceği şekilde paket hazırlıyoruz" dedi.

 

Marmara Haber