Darbeye karşı bir bütün olduk

Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi büyük bir felaketin eşiğinden döndüğünü belirten Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ, "246 vatan evladı Türk demokrasisi uğrunda şehit d?

GÜNDEM 18.08.2016 20:28:00 0
Darbeye karşı bir bütün olduk

O DÖNEMLER GERİDE KALDI

 

Türkiye’nin korsan bir devlet olmadığını kaydeden Tuncay Aktuğ, “Türkiye rüştünü ispat edememiş, yeni yetme çadır ve çukur devleti değildir. Geleceğimizin rotası, milli iradenin değiştirilmesi teklif dahi edilemez demokratik telif haklarıyla çizilmiştir. Hiçbir gerekçe demokrasiden kopuşa, silahlı müdahale ve ara rejim özlemlerine dayanak ve esas teşkil edemeyecektir. Türk milleti demokraside karar kılmış, meşruiyet dairesinde kalarak iktidar değişiminin nasıl olacağını yıllar evvel belirlemiştir. Milletin getirdiğini yine millet götürecektir. Başka bir yol, başka bir seçenek yoktur. Bu itibarla darbe denemeleri, darbeci hevesler ülkeye yapılacak en büyük kötülüktür. Erken kalkanın darbe yaptığı, elinde silah olanın yönetime el koyduğu dönemler artık geride kalmıştır” dedi.

 

EN SERT TEPKİYİ ÜLKÜCÜLER VERDİ

 

Darbeye en çok ülkücülerin maruz kaldığını belirterek açıklamalarını sürdüren Aktuğ, “Ülkücüler, Hiçbir zaman darbecilerle ortak bir gelecek düşlememiş, düşünmemiştir. Milliyetçilikle demokrasi ayrılmaz, kopmaz bir bütündür. Ruh ikizidir. Bu düşünceyle de ilk andan itibaren darbe cüretinin karşısına çelik gibi çıktık, darbecilere hayır dedik. Ülkücüler anında darbe girişimine en sert ve tavizsiz tepkiyi vermiştir. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de dediği gibi Amerikan’ın gayrimeşru çocukları kaybetmiş, Türk Milleti kazanmıştır. Türk Milletinin, hain FETÖ darbe girişimine karşı göstermiş olduğu milli tepkiyi PKK Terör örgütüne karşıda göstermesini beklemek en doğal hakkımızdır” ifadelerini kullandı.

 

SABIRLAR TAŞTI

 

15 Temmuz'dan buyana şehit gelmesine rağmen beklenen refleksin sergilenemediğini kaydeden Aktuğ, “Şehit cenazelerine katılım git gide azalıyor. OHAL ortamında bu kadar terör eylemlerinin artması artık sabırları taşırmıştır. En son şehidimiz polis memuru Ahmet Gülbahar ve oğlu Hüseyin Utku'nun cenazesinde gözü yaşlı annenin 'Oğlumu Babasıyla defnedin, O korkar' feryadının vebali sebep olanların kıyamete kadar yakasını bırakmayacaktır. Bu yolda hissemize şahadet bile düşse bizim için en büyük şeref nişanesi olacaktır. Biz Devletimizin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünü hedef alan her türlü tehditlere karşı güvenlik güçlerimizin yanlarında olduğumuzu beyan ediyoruz. Allah Devletimize ve milletimize zeval vermesin” açıklamalarında bulundu.

 

Haber / Pınar SANCAR