Pınarça Deresi'ni belediye temizleyecek

DSİ'nin Pınarça Deresi üzerinde gerçekleştirdiği ıslah çalışmalarının üzerinden henüz iki yıl geçmemesine rağmen Pınarça Deresi neredeyse eski haline geri döndü. İnsan boyunu geÃ

GÜNDEM 18.08.2016 20:26:00 0
Pınarça Deresi

KİRLİLİKTEKİ EN BÜYÜK ETKEN İNSAN

 

Malkoçoğlu ve Hükümet Caddelerinden geçen Pınarça Deresi’nde 2 yıl önce DSİ tarafından ıslah çalışması gerçekleştirilmiş, olası taşkın ihtimaline karşın önlem alınmıştı. Derenin çevre düzenlemesinin yapılmasının üstünden henüz 2 yıl geçmeden Pınarça Deresi eski halini aratmaz oldu. İnsan boyunu aşan sazlıklar, köprü civarında biriken balçık, hava ısısının yükseldiği saatlerde dayanılmaz bir koku oluşuyor. Islah çalışmalarının ardından eski haline geri dönen Pınarça Deresi’nin kirlenmesindeki en büyük etken ise insan faktörü. Köprü ayaklarına bırakılan hurda lastikler ve pet şişeler de bunun en büyük göstergesi.

 

BELEDİYE ÖZEL BİR EKİP OLUŞTURACAK

 

Bakımsızlık sebebiyle eski haine geri dönen Pınarça Deresi’nin detaylı bir temizliğe ihtiyacı olduğunu belirten Çerkezköy Belediyesi yetkilileri, bu işlemlerin artık DSİ’ye bırakılmadan belediye bünyesinde, Fen İşleri Müdürlüğü tarafından kurulacak bir ekip ile gerçekleştirileceğini kaydetti. Vatandaşların çevre düzeni ve temizliği konusunda daha duyarlı olması gerektiğine işaret eden yetkililer, Hükümet Caddesi üzerinde bulunan köprünün yıkımının ardından oluşturulacak bir ekibin Bağlık Mahallesi’nden başlamak suretiyle Pınarça Deresi’ndeki sazlıkları temizleyeceğini ifade etti.

 

Haber / Celal KARAKURT