Yıkım için proje onayı bekleniyor

Devlet Su İşleri yetkililerinden edinilen bilgilere göre Çerkezköy'de Hükümet Caddesi üzerinde yapılması planlanan yeni köprü projesi kapsamında, mevcut köprünün yıkım çalışmalarına

GÜNDEM 17.08.2016 19:38:00 0
Yıkım için proje onayı bekleniyor

HER ŞEY TAŞKINLARIN ENGELLENMESİ İÇİN
 

Şiddetli yağışlarda sular altında kalan Çerkezköy’de taşkınlardan korunma adına gerekli adımlar atılmaya başlandı. Daha önce taşkınların önlenmesi için Pınarça ve Çorlu derelerinde DSİ, Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi önemli çalışmalara imza attı. Bir yandan temizlenen dere yataklarında, bir yandan da genişletme ve yükseltme çalışmaları yapıldı. Ayrıca ilçe merkezinde altyapının yetersiz olması nedeniyle yaşanan taşkınların önüne geçilmesi amacıyla da TESKİ tarafından hazırlanan Çerkezköy İmar Sahası Taşkın Koruma İnşaatı projesi de kısa sürede tamamlanarak hizmete açıldı.

 

ÇALIŞMALARA 1 HAFTA İÇİNDE BAŞLANACAK

 

Pınarça Deresi’nin üzerinden geçen Hükümet Caddesi’ndeki köprünün de şiddetli yağışlarda suyun akışına engel teşkil ettiğini belirten yetkililer, bahse konu köprünün yıkılıp yerine yenisinin yapılması gerektiğini belirtti. Bunun üzerine harekete geçen Çerkezköy Belediyesi konuyla ilgili hazırladığı proje ve çalışmaların yer aldığı dosyayı DSİ Bölge Müdürlüğü’ne gönderdi. Uzun süren görüşmeler sonunda mevcut köprüyü yıkıp yerine yenisini yapacağını açıklayan DSİ yetkilileri, “Mevcut köprünün yıkımı için beklediğimiz izin çıktı. Projemizi onay için Bölge Müdürlüğümüze gönderdik. Bir hafta içinde yıkım çalışmalarına başlamayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ