Büyükşehirden Demokrasi şehitlerine 150 bin Lira yardım

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi, dün saat 14.00'da Kadir Albayrak başkanlığında Yılmaz İçöz Sahnesi'nde olağanüstü toplandı. Toplantıda Başbakanlık tarafından başlatıl

GÜNDEM 16.08.2016 19:42:00 0
Büyükşehirden Demokrasi şehitlerine 150 bin Lira yardım

Toplantı öncesinde meclis üyelerine hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Bildiğiniz gibi Ağustos ayı meclisimizin tatil ayıydı. Fakat Temmuz toplantısından birkaç gün sonra ülkemiz darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı. Vatandaşımızın sağduyusu ile birlik beraberlik içinde darbeye karşı çıktık. Darbecileri tarihin siyasi mezarlığına gömdük. Bu mücadeleye sahip çıkan şanlı ulusumuzu saygı ile selamlıyorum” dedi.

 

AK PARTİ’NİN KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Başkan Kadir Albayrak, AK Parti’nin 15’inci kuruluş yıl dönümünü kutladı. Kadir Albayrak daha sonra meclis üyeleri dışında herkesin toplantı salonunu terk etmesini istedi. Toplantının ilk gündem maddesinde Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı’nın 2016 Mali Yılı Bütçesinde, bütçe içi aktarım talebi görüşüldü. Gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Toplantı, İller Bankası’ndan 26 milyon Lira kredi kullanılması için Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a yetki verilmesi konusunun görüşülmesi ile devam etti. Bu gündem maddesi de görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi.

 

OSB İÇİNE DAHİL EDİLDİ

 

15 Temmuz Dayanışma Kampanyası’na Büyükşehir Belediyesi olarak yardım yapılması konusunun da Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildiği toplantıda, “Çorlu’da OSB içinde yer alan 3 pafta 13 parselin OSB sınırları içine dahil edilmesi konusu görüşüldü. Bahse konu parselin Ankara Tekstil firmasına ait olduğunu ve OSB içinde yer alan 3 pafta 12 numaralı parselin bitişiğinde bulunduğunu kaydeden Kadir Albayrak, “Bu alan yer seçiminin yapıldığı tarihte OSB dışında yer alıyordu. Tekirdağ İdare Mahkemesi, burasının OSB içine dahil edilmesi ile ilgili karar verdi. Bizden de uygunluk görüşü talep ettiler” dedi. Bahse konu alanın OSB içine dahil edilmesi konusu oy birliği ile kabul edildi.

 

ÇİFTÇİYE BEDAVA YEM DAĞITILACAK

 

Toplantı, TEKPARK A.Ş.’nin 5 milyonluk borçlanma talebinin görüşülmesi ile devam etti. Klonunun daha önce de meclise geldiğini be oy çokluğu ile kabul edildiğini anımsatan Albayrak, “Daha sonra İçişleri Bakanlığı’ın izni talep edildi. Fakat 8 red oyuna karşılık 23 kabul oyu yeterli görülmeyip, salt çoğunlukla alınacak kararın tekrar İçişleri Bakanlığına gönderilmesi istendi. Gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi. Güncellenen “Koyunculuğu Geliştirme ve Damızlık Koç Dağıtımı Projesi”nin kabulü ile Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın “Hayvancılığı Geliştirme Projesi” kapsamında çiftçilere 3 yıl boyunca Macar Fitiği ve Yem Bezelyesi tohumlarını ücretsiz olarak dağıtması konusu görüşülmek üzere Tarım Hayvancılık ve Orman Komisyonu’na havale edildi.

 

HİBE JEEP MECLİSİ GERDİ

 

Tekirdağ Hizmet İşleri Ticaret LTD. ŞTİ. ile Tekirdağ Çevre ve Atık Yönetimi SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ.’nin nevi değişikliği ile sermayelerinde 500’er bin Lira artış yapılması konusu da görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Toplantı, Mehmet Özer adlı kişinin Jeep Grand Cherokee marka otomobili şartsız ivasız, Büyükşehir Belediyesi’ne hibe etme talebi görüşüldü. Konuyla ilgili konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Devlet Malzeme Ofisi’nden Çorlu için yaklaşık 2,5 milyon Lira’ya 5 adet otobüs aldık. Aracı firma da bunun karşılığında bu aracı Büyükşehir Belediyemize hibe etmek istedi. Biz kimi zaman çok zorlu arazi şartlarında çalışıyoruz. Böyle bir araca ihtiyacımız olabileceğini düşündük. Fakat bir meclis üyemizin dahi aklında soru işareti kalacaksa biz bu aracı hemen geri gönderebiliriz” dedi.

 

BANA VERİN BEN KULLANIRIM

 

Konuyla ilgili söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Nevzat Bahar, “Bu araç 3000 motor. Yaklaşık 500 bin Lira’lık bir araç. Bunun yerine aracı firmadan bir otobüs daha istenemez miydi? Bu şekilde bir hibe insanlar tarafından yanlış algılanabilir” dedi. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan da “Belediyeler araçlarını DMO’dan alır. Aksi takdirde ihaleye çıkmak zorunda kalırsınız. İhaleye çıktığınızda marka belirtme şansınız yok. Bunun dışında DMO, belediyelere sattığı her bir kalem mal için yüzde 6 komisyon almaktadır. Eğer Başkanımız istemiyorsa aracı bana verin ben kullanırım” dedi. Jeep Grand Cherokee marka otomobilin Büyükşehir Belediyesi’ne şartsız ivasız hibe edilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.

 

KOMİSYONLARIN TOPLANMASI İÇİN ARA VERİLDİ

 

Gündemin son maddesinde yer alan Toplu Taşıma Hizmet Yönetmeliği’nde değişiklik yapılması konusunun görüşülmek üzere Ulaşım Komisyonu’na havale edilmesinin ardından, komisyonların toplanması için toplantıya yaklaşık yarım saat ara verildi. Plan ve Bütçe Komisyonu raporlarına göre oy birliği ile kabul edilen “Süleymanpaşa Belediyesi bütçe içi aktarımı” konusu ile “Tekirdağ Hizmet İşleri Ticaret LTD. ŞTİ. ile Tekirdağ Çevre ve Atık Yönetimi SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ.’nin nevi değişikliği ile sermayelerinde 500’er bin Lira artış yapılması” konusu, meclis üyelerince de oy birliği ile kabul edilerek karara bağlandı.

 

KOMİSYON 100 BİN, MECLİS 150 BİN DEDİ

 

Plan ve Bütçe Komisyonu 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası’na 100 bin Lira yardımda bulunulmasını uygun görürken; bu tutar meclis üyelerince az bulundu. Yapılan kısa fikir alışverişinin ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 15 Temmuz Dayanışma 150 bin lira yardımda bulunması da oy birliği ile kabul edildi.

 

BİR SONRAKİ TOPLANTI 19 EYLÜL’DE

 

Toplantı Ulaşım Komisyonu’na havale edilen konuların görüşülmesi ile devam etti. Toplu Taşıma Hizmet Yönetmeliği’nde değişiklik yapılması komisyon tarafından oy çokluğu ile kabul edilirken; komisyon rapor meclis üyeleri tarafından oy çokluğu ile kabul edildi. Tarım Hayvancılık ve Orman Komisyonu’na havale edilen konuların, komisyon raporu doğrultusunda oy birliği ile karara bağlanmasının ardından toplantı sona erdi. Bir sonraki toplantı 19 Eylül Pazartesi günü saat 14.00’da gerçekleştirilecek.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ