Tanklar Tugay'a getiriliyor

Ankara'dan İstanbul'a gönderildiği öne sürülen ve 16 Temmuz akşamında Bilecik Garı'nda durdurulan üzerinde çok sayıda tankın bulunduğu yük treni,  Çerkezköy 3'üncü Zırhlı Tugay

GÜNDEM 14.08.2016 19:17:00 0
Tanklar Tugay

Geçtiğimiz 16 Temmuz akşamı, bir ihbarın değerlendirilmesi üzerine Ankara'dan İstanbul'a gittiği öğrenilen iki katar, Bilecik Valisi Süleyman Elban'ın talimatıyla ray değişimi sırasında durdurulmuştu.
 

TANK VE ASKERİ ARAÇLAR VARDI

 

İstasyon Mahallesi'ndeki garda yapılan aramalarda, 16 zırhlı araç, 20 kamyon ve çeşitli miktarda römork olduğu tespit edilmişti.
 

TREN YOLA ÇIKTI

 

FETÖ'nün darbe girişiminde kullanılacağı şüphesiyle yük trenindeki askeri araçlara el konulurken, Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştı. Yaklaşık 1 ay Bilecik Garı'nda bekletilen malzeme ve araçlar, soruşturmanın tamamlanması ve darbe tehlikesinin kalkmasının ardından geniş güvenlik önlemleri altında  Çerkezköy 3'üncü Zırhlı Tugay Komutanlığına teslim edilmek üzere yola çıkarıldı.Tank ve askeri araçların, Salı günü Gar'a yanaşması ve gün içinde tugaya teslim edilmesi planlanıyor.