Emniyet müdürünün evinden beddua notu çıktı

Kırklareli'nde FETÖ/PDY terör örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan ve aralarında 2'nci sınıf emniyet müdürü ile komiser yardımcılarının da bulunduğu 21 pol

GÜNDEM 14.08.2016 19:13:00 0
Emniyet müdürünün evinden beddua notu çıktı

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye oldukları gerekçesiyle haklarında gözaltı kararı çıkarılan ve aralarında 3’ncü ve 2’nci sınıf emniyet müdürü ile komiser yardımcılarının da bulunduğu 21 şüphelinin adresine eş zamanlı operasyon düzenledi. Gözaltına alınan şüpheli polisler, geçirildikleri sağlık kontrolünün ardından emniyette sorgulandı. Evlerinde de KOM ekiplerince arama yapıldı.

 

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlanan 21 polis, Kırklareli Adliyesine sevk edildi. Gece yarısına kadar süren yargılamanın ardından Mehmet Ali A., Özcan Ç., Erkan K., Adnan B., Suat Y., Yener B., Selçuk Adnan M., Fatih Ö., Ali Osman Ö., Hüseyin S., Tahir K. ve Mesut S., ‘silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek, terör örgütüne finansman sağlamak’ suçlarından tutuklanarak cezaevine konuldu. 
Şüphelilerden Hakan Ç., Zekeriya K., Tuncay K., Osman D., Mustafa O. ve Birol T. ise mahkemece adli kontrol şartıyla, polis memurları Mehmet Y., A Yüksel ve Salih K. ise savcılık sorgularının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

CEP TELEFONLARINDA ‘BYLOCK’ BULUNDU

 

Siber Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerince tutuklanan şüphelilerden 3’ncü sınıf emniyet müdürleri Mehmet Ali A., Adnan B., Suat Y. ve komiser yardımcısı Hüseyin S.’nin cep telefonlarında yapılan incelemede FETÖ/PDY üyelerinin kendi aralarında kriptolu mesajlaşmalarını yaptığı ‘bylock’ adlı program bulundu.

 

EVİNDEN BEDDUA YAZILI NOT ÇIKTI

 

Kırklareli KOM ekiplerince şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ise FETÖ/PDY elebaşısı Fethullah Gülen’in kitapları ele geçirildi. 3’ncü sınıf emniyet müdürü Suat Y.’nin evinde yapılan aramada ise FETÖ/PFY üyeleri arasındaki ‘bylock’ adlı mesajlaşma programıyla örgüt üyelerine talimatı verilen ‘beddua’ yazılı not kağıdı çıktı. Her namazdan sonra örgüt üyelerinin 10 kez tekrar edilmesi istenen notta, ‘Ey kitabı indiren, bulutları sevk eden, hesabı seri gören, azhabı hezimete uğratan Allah'ım, şu azhab ordusunun ahengini boz, onları hezimete uğrat, konumlarını sars, onlara karşı bize nusret lütfedip inayetini müyesser kıl’ ifadeleri yer aldı. Operasyon kapsamında firar eden 3 polisin yakalanması için başlatılan soruşturma sürüyor.