30 Mart 2019'da tüm sözler yerine getirilmiş olacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, TESKİ Çerkezköy Şube binasında basın toplantısı düzenledi. Albayrak, bugüne kadar Çerkezköy'e 10 milyon 789 bin liralık çalışmanın

GÜNDEM 12.08.2016 18:04:00 0
30 Mart 2019

3 DARBE GÖRDÜM
 

15 Temmuz gecesi yaşanan FETÖ darbe girişimine bir kez daha tepki gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Ben yaşım itibari ile 3 darbe görmüş biriyim. Darbe gecesi evde çalışıyordum. Yatıp uyumayı düşündüğüm sırada eşim yanıma gelerek televizyonda görmem gereken görüntüler olduğunu belirtti. Köprüdeki askerleri görünce şaşırdım. Sonrasında TRT’de darbecilerin bildirisini duyunca hemen Büyükşehir Belediyesi’ne geçtim ve tüm ışıkları açtım. Tüm çalıma arkadaşlarımı belediyeye çağırdım. Vali Bey’in makamına geçmesinin ardından ben de Valiliğe geçtim. Burada saat 06.00’a kadar gelişmeleri takip ettik. Sonrasında tekrar belediyeye geçtim. Halkın bana emanet ettiği belediyeyi ne olursa olsun darbecilere teslim etmeyecektim. Halkımız, birlik beraberlik içinde bu darbe girişimine karşı direnç gösterdi."dedi.

 

YANLIŞ YORUMLARA ÜZÜLDÜM

 

Darbe girişiminin ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ın meydanlara çıkmadığı yönünde yapılan eleştirilere de değinen Başkan Albayrak, "İlçe belediye başkanlarımızla bir araya gelerek darbeye karşı olduğumuzu belirttik. Darbeye en çok karşı duranların başında Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay geliyordu. Fakat, bu süreçte kendisine karşı yapılan yanlış yorumlara çok üzüldüm. Vahap Akay, bu konuda üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirmiştir. Bu işin siyasi bir beklentisi olmamalıydı. İnşallah ülkemiz bir daha bu tür kötü olaylarla karşılaşmaz” dedi.

 

31 AY 18 GÜN SÜREMİZ VAR
 

30 Mart yerel seçimlerinin üzerinden 28 ay 12 gün geçtiğini belirten ve yeni bir Büyükşehir olduklarına vurgu yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Daha 31 ay 18 günlük hizmet süremiz var. Görev süremizin ilk yılı yanı 2014 yılı yapılanma ve sistem oluşumu ile geçti. Vatandaşlarımızın bizden büyük talepleri var. Ancak gerek daire başkanlıklarının, gerekse TESKİ’nin oluşması için ciddi bir süreye ihtiyaç vardı. 2016 yılı itibari ile sistemimiz oturdu ve Büyükşehir çalışmaları başladı."dedi.

 

AKSAMASIN TALİMATI VERDİM

 

Çerkezköy’ün kendileri için ayrı bir yeri olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Albayrak, “Çerkezköy, Türkiye’nin en hızlı nüfus artışı olan ilçelerinden birisidir. Aynı zamanda da bir sanayi merkezidir. Kapaklı ayrılmadan önce nüfusu 180 bin civarındaydı. Bugün ise yaklaşık 135 bin nüfusa sahip. Kilometrekareye yaklaşık bin 200 kişi düşüyor. Dolayısıyla, Çerkezköy sorunların ötelenmemesi gereken bir şehrimiz. Ben ayrıca TESKİ'nin Yönetim Kurulu Başkanıyım. Her hafta pazartesi günü TESKİ'nin yönetim kurulu toplanır. Burada Çerkezköy'e yapılacak olan yatırımların kesinlikle aksamaması talimatı veriyorum."dedi.

 

GEÇ HABERİMİZ OLDU

 

Marmara Haber Gazetesi'nin gündeme getirdiği ve 'ağabeylik bu mu?' manşeti ile okurlarına duyurduğu Hükümet Caddesi üzerindeki taşkınlara yol açtığı belirlenen köprünün yıkımı ile ilgili de konuşan  başkan Albayrak, "Hükümet Caddesi Büyükşehir Belediyesi’nin yol ağıdır. Köprü ile ilgili gelişmelerden geç haberimiz oldu. Tek sıkıntımız, Çerkezköy Belediyesi ile aramızdaki haberleşme ağıdır diye düşünüyorum. DSİ’den bize köprünün yıkımı ile ilgili talep 12 Temmuz’da geldi. Biz de ekiplerimizi göndererek inceleme yaptırdık. Köprünün 17 metre yapılacağı, caddenin genişliğinin de 25 metre olacağını tespit ederek DSİ’ye 25 Temmuz’da köprünün genişliğinin cadde genişliğine uygun hale getirilmesi ile ilgili yazı yazdık. Bu haberden sonra, köprü ile ilgili son kararı Çerkezköy Belediyesi’nin vermesi ile ilgili yazı gönderdik. Yani köprünün yapılması ile ilgili bir engelleme yok” dedi.

 

63 MİLYON LİRA YATIRIM YAPILACAK

 

Çerkezköy'de yapılan, devam eden ve yapılacak olan projelere de değinen Albayrak, “Bugüne kadar 10 milyon 789 bin lira’lık çalışma tamamlandı. Yaklaşık 30 milyonluk proje de devam ediyor. DSİ’nin yaptığı Atık Su Arıtma Tesisi de bizim adımıza yapılıyor. Bu projenin maliyeti de 23 milyon 517 bin liradır. Bu bedeli de TESKİ ödeyecektir. Yani TESKİ’nin Çerkezköy’deki tamamlanan, devam eden ve planlanan toplam yatırımı yaklaşık 63 milyon lira’dır” dedi.

 

TEMELİ 2017'DE ATILACAK

 

Çerkezköy İlçesi Merkez İçme Suyu İnşaat projesi hakkında da açıklamalarda bulunan  Başkan Albayrak, "Proje ihalesine çıktık. Yapılmak üzere. Ambardere kanalizasyon projesi tamamlandı. Emlak konutları ve Veliköy kolektör hattı projeleri de hazırlandı” dedi. Büyükşehir Belediyesi’nin Çerkezköy’de bugüne kadar yaptığı işlerin maliyetinin 12 milyon 585 bin olduğunu sözlerine ekleyen Albayrak, "Bunların dışında Kültür Merkezi projemiz var. Bu projeyi İller Bankasından kredi alarak yapacağız. Çerkezköy Belediyesi’nden projeyi aldık. Kredi konusu da meclisimizden geçti. Proje, 10 Eylül’de ihale bürosuna gönderilecek. 2017 başında temelini atmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

 

30 MART 2019’A TÜM SÖZLER YERİNE GETİRİLMİŞ OLACAK

 

Kent Park projesinin 3 ay içinde, Aş Evi ve Gıda Bankası gibi sosyal projelerin de 30 Ekim’de ihale bürosuna gönderileceğini belirten Albayrak, yapılacak yatırımlara değindi. Başkan Albayrak, "Kapalı Yüzme Havuzu’nun statik projesi de hazırlandı. İhalesi yapıldı. 1 ay içinde çalışmalara başlanacak. Çerkezköy-Veliköy yolunun aydınlatma projesi ve Cengiz Topel Caddesi’nin TEM Otoyolu’na bağlanması projesi ile ilgili Karayolları ile görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah saydığımız tüm bu projeler 2017 yılı sonuna kadar tamamlanmış olacak. Fakat bizim en büyük hedefimiz, hizmet süremiz içinde Çerkezköy’ün içme suyu hattını yenilemek olacaktır. 30 Mart 2019’a geldiğimizde verilen tüm sözler yerine getirilmiş olacaktır” dedi.

 

İADE SÖZ KONUSU DEĞİL

 

Ardından başkan Albayrak, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tekirdağ'daki su ücretlerini diğer belediyelere göre daha pahalı olduğunun hatırlatılması üzerine Albayrak, "30 Büyükşehir içinde en pahalı su kullanma sıralamasında Tekirdağ 19’uncu sıradadır” diye cevap verdi. Bölge İdare Mahkemesi tarafından durdurulan Tek-Park'a vatandaşların ödediği paraların geri iadesinin söz konusu olup olmadığının soruşması sorulması üzerine Albayrak, "Geri iade diye bir şey yok. Biz oradan gelen paralarla Çorlu’ya 5 adet toplu taşıma otobüsü aldık” dedi.

 

MECLİSİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANACAK

 

Basın mensuplarının “Çerkezköylüler ne zaman Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma araçları ile il merkezine gidip gelebilecek” sorusuna cevap veren Albayrak, “Son aşamaya geldi bu konu. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni bu ay olağan üstü toplantıya çağırdık. Salı günü toplanacağız. Burada projenin onaylanması yapılacak. Sonrasında adım adım ilçelere bu hizmeti götüreceğiz. Paydaşları da mağdur etmeden 2017 yılı içinde bu sorunu çözeceğiz. Bunun dışında toplu otopark yapımı için çalışmalarımız devam ediyor. Biz bu hizmetleri tekrar seçilir miyiz diye değil, söz verdiğimiz için yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ