Hakime duruşmada gözaltı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından açığa alınarak hakkında gözaltı kararı çıkarılan Edirne hakimi S.M., üyesi olduğu 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada sırasınd

GÜNDEM 12.08.2016 18:00:00 0
Hakime duruşmada gözaltı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, askeri darbe girişimi soruşturması kapsamında Türkiye genelinde 648 hakim ve savcıyı görevden uzaklaştırdı. Açığa alınan savcılar hakkında ise gözaltı kararı çıkarıldı.

 

Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Edirne Adliyesi’ne gelerek bir süre önce Ankara’dan Edirne'ye tayin olan S.M. e eşi H.M. için gözaltı kararı verildi. S.M., üyesi olduğu 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşma sırasında salona giren polisler tarafından gözaltına aldı.Savcı olan eşi H.M de odasında gözaltına alınarak işlemleri için Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Çiftin odalarında ve evlerinde de KOM ekiplerince arama başlatıldı.

 

Öte yandan HSYK tarafından Malkara hakimi S.Y., Tekirdağ hakimi A.B., Kırklareli’nin Demirköy hakimi S.G. ve Lüleburgaz hakimi E.Ç. hakkında da görevden uzaklaştırma ile gözaltı kararı çıkarıldığı belirtildi.