Gerekirse 270 gece uyumayız

FETÖ darbe girişiminin ardından tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy'de de 15  Temmuz'da başlayan Demokrasi nöbeti, sona erdi. Burada AK Parti'nin yeni Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, birlik ve beraberlik m

GÜNDEM 11.08.2016 19:59:00 0
Gerekirse 270 gece uyumayız

Cumhuriyet Meydanındaki son Demokrasi Nöbetine Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel,AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Ak Parti Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Nesibe Ünal, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Meydanı dolduran vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden halka hitap eden Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını, meydana kurulan ekrandan takip ettiler.

 

RÜKUDA EĞİLİRİZ

 

Ardından, Enesler Anadolu Hatip Hatip Lisesi öğrencisi Mücahit Koç, Kur-an'ı Kerim tilaveti okudu. Ardından aynı okulun öğrencileri 'Çanakkale Destanı ve 15 Temmuz' oratoryosunu sahneledi. İlk konuşmayı ise AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Başkan,"Reisimizden öğrendik. Dik durduk, eğilmedik. Allah’ın huzurunda sadece rükuda eğiliriz dedik. Reisimizin talimatıyla bu akşam son gecemiz. Güneydoğuda hain saldırıda şehit olan vatan evlatlarının haberini aldık. Hüzünlüyüz. Bu vatan toprakları şehit kanları ile yoğruldu.Bizler bu meydanlarda 27 gece boyunca ders aldık ve tatbikat yaptık. Bunları unutmayacağız. İnanıyorum ki buradaki millet Külliyede Reis Recep Tayyip Erdoğan’ın hitap ettiği millet ile yüreği aynı atıyor."dedi.

 

ÖNCE VATAN

 

Daha sonra Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, nöbete katılan vatandaşlara seslendi. Kozuva, "15 Temmuz akşamı başlayan FETÖ’cü darbe girişimi, Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi ve milletimizin kahramanlığı sayesinde şehitlerimizin canı pahasına püskürtülmüştür. Ve sonraki günlerde anlaşılmıştır ki bu alçak saldırı sadece orduda değil, emniyetle, yargıda, eğitimde, siyasetle her bir tarafta yapılanmış bir hainler çetesidir. Türkiye Cumhuriyeti devletini çökertmek için devlete sızmış ihanet kadrosudur. Bu alçakların ne zaman nerede ne yapacağı kontrol altına alınana kadar bu kahraman millet meydanları boş bırakmamıştır. Siyasi görüşü ne olursa olsun herkes vatan için meydanlarda koşmuştur. Ortak sembol Türk Bayrağı, ortak kaygı vatan olmuştur. İşte bu ruh Çanakkale ruhudur, İstiklal Savaşı ruhudur. O günde de bu millet önce vatan demişti. Bugün de önce vatan ve demokrasi demiştir, Cumhuriyet demiştir. Bu kutsal mücadelede Cumhurbaşkanımız, TBMM Başkanımız, Başbakanımız, CHP ve MHP Genel Başkanlarımız olmak üzere dosta düşmana birlik ve beraberlik örneği göstermiş ve ülkemiz üzerinde planlanan hain oyunları boşa çıkarmıştır" ifadelerini kullandı.

 

KALBİMİZ UYUMAYACAK

 

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel ise, "Yeri geldiğinde aramızdaki safları öyle bir sıklaştırıyoruz ki şeytan bile araya girmeye korkuyor. Bundan sonra bize çok iş düşüyor. Gözlerimiz kapalı olabilir ama kalbimiz uyumayacak. Artık fitne kapısı açık, artık büyüyoruz artık kendi ayaklarımız üzerinde durabiliyoruz. Kendi silahımızı, uçağımızı, topumuzu tüfeğimizi yapabiliyoruz ve kimseye boyun bükmüyoruz. Oyun çok büyük ve bize düşen saflarımızı sıklaştıracağız. Alevi, Sünni, Türk, Kürt, Roman mı yok böyle bir şey. Benim dedem bunun ayrımını yapmadan Çanakkale'de can verdi” dedi.

 

BİZ CANIMIZI VERMEYE HAZIRIZ

 

Meydanlarda toplanan vatandaşlar gibi kendisinin de 27 gecedir uyumadığını dile getiren Yüksel," Gerekirse 270 gece daha uyumayız. Biz canımızı vermeye hazırız.Uykusuzluk nedir ki. Yerlerin ve göklerin bir yaratıcısı var ve biz ona iman etmişiz. Onun bir hesabı var ona iman etmişiz. Bizleri neyle korkutacaklar. Bizim ilimizden çok şükür vatan haini çıkmadı. Aslan gibi askerlerimiz var. Tekirdağ’ın hiçbir yerinden bize böyle bir bilgi ulaşmadı. Polisimizden kolluk birimimizden Allah razı olsun. Bu adamların hesapları bitmeyecek” açıklamasında bulundu.

 

ONUR DUYUYORUM

 

Son konuşmayı ise Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay yaptı. Kaymakam Kubilay, "15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından sizlerle birlikte demokrasi nöbeti tutmaktan büyük gurur ve onur duyuyorum. Sizler Çerkezköy tarihinde önemli bir yer aldınız. Bu kahramanlığınız asla unutulmayacak, yarınki kuşaklara gururla aktarılacaktır."dedi.
Demokrasi nöbetinin son gününde vatandaşlar,. günün ilk ışıklarına kadar meydanda bekledi.

 

Haber / Celal KARAKURT