Alımlar başladı

Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi, ayçiçeği alımlarına başladı. Alımların ayçiçeği hasadının sonuna kadar devam edeceği belirtildi.

GÜNDEM 11.08.2016 19:36:00 0
Alımlar başladı

İYİ BİR ÜCRET BEKLİYORUZ
 

Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Nafis Ünal, ilk gün 3 bin 253 kilo ayçiçeği alımı yapıldığını belirterek, "Bu yılda alın terimizin ve emeğimizi almanın mutluluğunu duyuyoruz.Temennimiz beklentimiz doğrultusunda bir ücret verilmesidir.2016 yılı ayçiçeği hasadının tüm ortaklarımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

SICAKLAR BİRAZ ETKİLEDİ

 

Geçen yıl kooperatif olarak rekoltenin 5 bin 500 ton dolayında olduğunu sözlerine ekleyen Ünal, "Yanıkağıl alım merkezimizde gerçekleştirdiğimiz alımlar, tarladan son ürün kalkana kadar devam edecek. Alımlar her gün yapılmaktadır. Bu yıl, zamanında yağan yağışlar sonunda meydana gelen aşırı sıcaklar nedeniyle ayçiçeğinde gelişimi biraz etkilendi. Gelişimini geç tamamlayan tarlalardaki ürünlerinde oluşması sonrasında alımları bu yıl aynı anda gerçekleştirmiş olacağız. Ancak en son ekilen ve gelişimini tamamlamak üzere olan az sayıdaki ekili alanlardaki ürünlerin alımını da mevcutların alımını tamamladıktan sonra alarak 2016 yılı alımlarını tamamlamış olacağız. İlk alımlara baktığımızda dönümüne göre ortalama 180 kilo olarak gerçekleşen rekoltemiz ilerleyen günlerde rekoltemiz ortalama 200 ila 220 kiloyu bulacak. Bu nedenle bu yılda rekoltemizi gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kulandı.

 

YAĞ ORANINA GÖRE ÜCRET

 

Ürünleri teslim eden ortaklara teslim ettikleri ürünün yağ oranına göre ücret verileceğini belirten Ünal, "Bu yıl da iyi bir ücret beklentimiz var. İnşallah beklentimiz doğrultusunda ücret ödeneceğine de inanıyoruz.”dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ