Engelli bakım evi yapılacak

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararının ardından FETÖ darbe girişimi sonrası tutuklanan eski 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı'nın yerine atanan Tuğgeneral Salim Afgün'e hayırlı

GÜNDEM 10.08.2016 17:53:00 0
Engelli bakım evi yapılacak

Edirne Bedensel Engellileri ve Ailelerini Koruma Yardımlaşma Derneği (EBED) Başkanı Dilek Kaynak, Yönetim Kurulu üyesi Cengiz Gültekin ve derneğin işaret dili öğretmeni Özgen ilgün Balkan; 54.Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Burada dernek üyeleri, Tuğgeneral Afgün'e Edirne’de yaşayan “Engelli bireyler adına talepler”i içeren brifing dosyası sundular ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdiler. Gültekin, “Yurt dışı partner derneklerle iş birliği yaparak AB fonlarından faydalanarak rehabilitasyon merkezi ve engelli bakım evi yaptırmak istiyoruz. Bunun için çalışmalarımız devam ediyor. Hatta önümüzde ki günlerde yurt dışına gidip anlaşma imzalayacağız.” dedi.

 

ASKTERLERİMİZ VERSİN

 

54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, Tugay bünyesindeki askeri personelin engelli bireyler konusunda bilinçlendirilmesinin isabetli olacağını belirtirken "Bir insan hayatta ne ile karşılaşacağını, yaşam koşullarının nasıl değişeceğini tahmin etmesi çok zor. Komutamızdaki askerlerimiz bir süre sonra askerliklerini bitirip normal hayatlarına dönüyor. Önemli olan askerlerimizin sivil hayatlarında engelli bireylerin de olduğu bilinciyle kışladan ayrılmalarını sağlayabilmektir. EBED için topladığımız pet şişe, kapak ve plastik atıklardan elde ettiğiniz gelirle, aldığınız medikal cihazları ihtiyaç sahiplerine askerlerimiz verirlerse, çöp gözü ile baktıkları atıkların hangi amaçla kullanıldığını daha iyi algılayacaklardır. Böylece engelli bireylere yardımcı olmanın mutluluğunu bizzat yaşayacaklardır." şeklinde konuştu.