Eski rektör kaldırttı, yenisi ekletti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan ve geçen hafta görevi devralan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Nisan 2013 tarihinde eski rektör Prof. Dr. Yener Yörük tarafından yenil

GÜNDEM 10.08.2016 11:07:00 0
Eski rektör kaldırttı, yenisi ekletti

Edirne’de 1982 yılında kurulan Trakya Üniversitesi'nde uzun yıllar kullanılan www.trakya.edu.tr adresindeki web sitesinin, 4 Haziran 2012’deki Rektörlük seçimini ikinci sırada tamamlayan ve dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından rektör olarak atanan Prof. Dr. Yener Yörük, yenilenmesi talimatını vermişti. Üniversitenin Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ise yeni web sitesi tasarlamış ve Atatürk ile Türk Bayrağına yer vermemişti. Daha önceki web sitesinde var olan Atatürk ve Türk bayrağının yeni web sitesinden kaldırılması büyük tepki çekmiş, ancak rektörlük web sitesinde bir değişikliğe gitmemişti.

 

YENİ REKTÖR EKLETTİRDİ

 

Görevine hızlı başlayan Rektör Prof. Dr. Tabakoğlu'nun ilk talimatı, Nisan 2013 tarihinde eski rektör Prof. Dr. Yener Yörük'ün talimatıyla yenilenen ve web sitesinden kaldırılan Atatürk ve Türk Bayrağını yeniden üniversitenin internet sayfasına eklettirmek oldu.

 

ATATÜRK KÖŞESİ OLUŞTURULACAK

 

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Sabri Can Sannav, sosyal medya hesabından web sitesindeki değişiklikle ilgili bilgi verdi. Sannav, şunları kaytetti: “Şanlı bayrağımızı ve Gazi Mustafa Atatürk’ün resmini Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun istekleri doğrultusunda web sayfamıza ekledik. Çok yakında Atatürk İlkeler ve İnkılap Tarihi Bölümümüz tarafından hazırlanacak olan Atatürk Köşesi de web sayfamızda yerini alacaktır” dedi.

 

Atatürk ve Türk bayrağının siteye tekrar eklenmesi büyük takdir topladı.