Sonunda yıkılıyor

Pınarça Deresindeki suyun akışını engelleyerek taşkınlara neden olduğu gerekçesi ile yıkılıp yerine yenisinin yapılması planlanan Hükümet Caddesi üzerindeki köprü, DSİ engelini aşmış,

GÜNDEM 9.08.2016 17:53:00 0
Sonunda yıkılıyor

Çerkezköy’de Hükümet Caddesi üzerinde bulunan ve şiddetli yağışlarda Pınarça Deresi’ndeki suyun akışını engellemesi nedeniyle taşkınlara neden olan köprünün yıkılıp, yerine yenisinin yapılmasının önünde hiçbir engel kalmadı. Adeta arap saçına dönen konuyla ilgili aylardır DSİ’nin gerekli çalışmaları yapması bekleniyordu. DSİ yetkilileri de Çerkezköy Belediyesi’nin baskıları sonucu Ramazan Bayramı sonrasında hemen çalışmalara başlayacaklarını açıklamıştı.

 

BÜYÜKŞEHİR YETKİYİ ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ’NE VERDİ

 

Ramazan Bayramı’nın üzerinden 3 hafta geçmesine rağmen konuyla ilgili bir çalışma yapılmayınca, DSİ'nin Büyükşehir Belediyesi’nden mevcut köprünün yıkımı için yazılan yazıya cevap gelmemesi nedeniyle yıkıma başlayamadığı belirlendi. Gazetemizin “Ağabeylik bu mu?” başlıklı haberinin ardından harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, gönderdiği yazı ile bahse konu köprünün yıkılıp yerine yenisinin yapılmasıyla ilgili sorumluluğu Çerkezköy Belediyesi’ne bıraktığını belirtti. DSİ’nin önümüzdeki birkaç gün içinde köprünün yıkım çalışmalarına başlaması bekleniyor.Köprünün yıkımı önümüzdeki günlerde DSİ tarafından başlayacak ve taşkın tehlikesi ortadan kalkacak.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ