Tarihi çizgiler ortaya çıkarılacak

Kırklareli Belediyesi hazırladığı 'Şehrin Yüzündeki Tarihi Çizgiler - Fevzi Çakmak Caddesi Kentsel Tasarım Hamlesi' projeni Trakya Kalkınma Ajansı'nın da katkıları ile hayata geçirecek.

GÜNDEM 9.08.2016 17:30:00 0
Tarihi çizgiler ortaya çıkarılacak

Hazırlanan projenin imzaları Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin tarafından atıldı.Sözleşmesi imzalan projenin yapım işi ile ilgili önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacağı belirtildi.

 

KENTİN EKONOMİSİNE VE TURİZMİNE KATKI SAĞLAYACAK

 

Düzenlenen imza törenin ardından bir açıklama yapan Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, hazırladıkları projenin Kırklareli’nin ekonomisine ve turizmine katkı sağlayacağını belirterek "Trakya Kalkınma Ajansına sunmuş olduğumuz bu proje ile doğal, tarihi ve kültürel alanların turizm amaçlı kullanılmak üzere altyapılarının güçlendirilmesi önceliğinde şehrimizin geçmişten günümüze kadar gelmiş, şehrimizin değişmeyen çizgisi olan Fevzi çakmak caddesinin alt yapısının güçlendirilip, cadde kültürünün oluşturularak şehrin ekonomisine ve turizmine katkı sağlamasıdır’"dedi.

 

Meydan ve cadde kültürü kentlerin oluşumundan itibaren kentin tarihini, kültürünü, turizmini ve ekonomisini oluşturan ve yönlendiren merkezi konumdaki mekanlar olduğunun altını çizen Kesimoğlu "Şehrimizin merkezi konumunda bulunan Fevzi Çakmak Caddesi ve Vilayet Meydanı kentimizin kültürünü, tarihini yansıtmasının yanında Kırklareli halkının ve Kırklareli´ni ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin en uğrak yerleri arasında bulunuyor. Kırklareli´nin değişmeyen yüzü ve en uğrak yerleri olan bu alanlar Kırklareli halkının ve Kırklareli´ni ziyaret eden turistler için kentimizin sosyal, kültürel alanlarına ulaşımı sağlamasının yanında ticari alanları da içine alarak kent ekonomisine katkı sağlayan en merkezi konumda bulunan cadde ve meydanıdır. Projemizin bütünü Vilayet Meydanı ve Fevzi Çakmak Caddesini içine alan kentsel tasarım projesidir. Kentsel tasarım projeleri yerel ve özgün değerleri korumasıyla birlikte sadece binalar, parklar olarak algılanmamalı bu yapıların aralarında ve merkezinde bulunan caddeler ve meydanların turizm ve çevresel değerlerle bütünleşik bir yaşam senaryosu oluşturduğu da göz önünde bulundurulmalıdır’’ dedi.

 

Kesimoğlu, Kırklareli Belediyesi olarak Trakya Kalkınma Ajansına sunulan "Şehrin Yüzündeki Tarihi Çizgiler - Fevzi Çakmak Caddesi Kentsel Tasarım Hamlesi" isimli projenin Kentsel Tasarım projesinin ilk ayağı olan Fevzi Çakmak Caddesinde tespit edilen mevcut görsel kirliliğin, alt yapı eksikliklerinin, peyzaj düzenlemelerinin eksikliğini gidermek kent siluetinin ortaya çıkmasını ve vurgulanmasını, mevcut tescilli yapıların turizm dokusunun algılanmasıyla çevresel uyumsuzlukların giderilmesini destekleyecek yönde kurgulandığını belirtti.