Kapaklı'da binler nöbette

FETÖ darbe girişiminin ardından Kapaklı'da başlatılan 'Demokrasi Nöbeti'ne binlerce vatandaş katıldı.

GÜNDEM 7.08.2016 19:29:00 0
Kapaklı

Kapaklı Kent Meydanında düzenlenen 'Demokrasi Nöbeti'ne Kapaklı Kaymakam vekili  Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Ayşe Doğan, Metin Akgün ve Mustafa Yel, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Kapaklı Emniyet Müdürü Vekili Adem Tuncel, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP Kapaklı İlçe Başkan Yardımcısı Seyfi Özgerçek, MHP Kapaklı İlçe Başkanı İsmail Türker, Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan Karakoç, Kapaklı Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, İlçe Müftüsü İsa Aktaş, STK Başkanları ve binlerce vatandaş katıldı.

 

DAHA DİKATLİ OLMALIYIZ

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşmalara geçildi. MHP Kapaklı İlçe Başkanı İsmail Türker yaptığı konuşmasında, "15 Temmuz gecesi milletimizin iradesine göz dikmiş Pensilvanya, yönetimi ele geçirmek için harekete geçmiştir. Tuzak kuranların hesaba katmadığı bir şey daha vardı, o da Allah’ın tuzak kurucuların en iyisi olduğuydu. Milletimizin üzerinde oynanmaya çalışılan bu oyunlar devam edecektir. Birlik ve beraberliğimizin üzerinde oynanan acınası kumarı görmeli, daha dikkatli olmalıyız. Şunu hatırdan çıkarmayalım ki; milletin seçtiği iktidar milletle gidecektik, darbelerle değil.” ifadelerine yer verdi.

 

HEPİNİZ KAHROLACAKSINIZ

 

Kapaklı Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan Karakoç düzenlenen programda yaptığı konuşmada, "Bu kalkışmaya katılan, ülke iradesine el koymaya çalışan hain terör örgütü FETÖ’nün uzantısı olan ABD, onun uzantısı olan İsrail, hepiniz kahrolacaksınız. O inanca sahip olanlar yaşamayacak. Kahrolsun İsrail.” dedi.

 

ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARINA SAHİP ÇIKALIM

 

Karakoç’un ardından konuşma yapmak üzere sahneye gelen Kapaklı CHP İlçe Başkan Yardımcısı Seyfi Özgerçek, “Bu düzenlenen etkinliğin hiçbir siyasi görüşle ilgisi yoktur. Hepimizin yolu Allahın yolu, peygamberimizin yolu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolu olmalıdır. Bundan sonra yolumuz açık olsun diyorum. İnşallah bir daha böyle lanet girimlerle karşılaşmayız. Mili iradeye, demokrasimize, Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkalım.” dedi.

 

YAĞMURDAN KAÇARKEN DOLUYA TUTULDULAR

 

Türkiye'nin bağımsızlık için çok bedeller ödediğini belirten AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, "Önce Kazım Karabekir komutanı ve 16 askerini idam ettiler. 1928’de 16 milletvekilimizi astılar. Ancak, Bizans kafalılar muvaffak olamadılar. Yeter! Söz milletin diyen Adnan Menderes’i astılar. Bu sefer Konya’dan bire yıldız çıktı. İsmi Necmettin Erbakan, ona yardımcı olan Adana’dan Alparslan Türkeş, Sivas’tan Muhsin Yazıcıoğlu ve niceleri bu ülkeyi omuzlarına alıp taşıdılar. Yağmurdan kaçarken doluya tutuldular bir Kasımpaşalı’ya. Dünyanın gözü önünde dünya 5’ten büyüktür diyen bir liderin halkıyız biz. Hesap edemedikleri bir şey vardı siz değerli halkımız, vatandaşlarımızdı. ABD’de Feto zamanının mehdisi olarak hazırlanıp, mehdi olarak lanse edilmedi mi? Türkiye’yi bölmeye çalışıyorlar. Türkiye, İslam dünyasının ebabil kuşudur” dedi.

 

HALKA HİZMET İÇİN GÖREVLENDİRİLDİK

 

Kaymakam eden Fatih Kızıltoprak yaptığı kısa konuşmada, “Kaymakam olarak sizden aldığım güçle her gün burada bulunuyorum. Bizler herhangi bir yere değil, halka hizmet etmek için görevlendirildik. Bizler milletten aldığımız güçle, millete hizmet etmek için burada bulunuyoruz.” dedi.

 

YÜREKLİ HALKI UNUTTULAR

 

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün ise,.“Bu hain darbe girişimine başvuranlar bu yürekli halkı unuttular, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı unuttular. Biz kendimizi Türkiye için şehitte ederiz, canda veririz. Şehir kardeşlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Türkiye’nin 81 ilçesinde ülkeyi seven herkes meydanda, sizlere selamı var. Bu asla siyasi bir toplantı değildir.” dedi.

 

BURADAYIZ

 

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan da, “7’den 70’ e herkes nöbette. Başkomutanımızın talimatına kadar dedik. Gelecek yeni bir talimata kadar buradayız. Bu bir antrenmandı, asla bir daha böyle bir kalkışmaya yeltenemeyecekler.” ifadelerini kullandı.

 

ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ

 

Demokrasi nöbetine katılan vatandaşlara teşekkür eden AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, “Namusunu vatan hainlerine o gece kaptırmayan aziz milletimize sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. O akşam demokrasiyi yok etmek amacıyla yola çıkanlar, tüm siyasi partilerin birleştiğini gördü. Tüm siyasi partilerimizi ve vatandaşlarımızı kutluyorum.” dedi.

 

VATAN UĞRUNA FEDA OLMAYI ÖĞRENDİK

 

Son konuşmayı ise AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel yaptı.Yüksel, "Bizim bizden başka kimsemiz yok, biz başkasının kapısına gidemeyiz. Dedelerimizden şunu öğrendik, vatan uğruna feda olmayı öğrendik. Şükürler olsun ki genlerimiz bozulmamış. Parti gözetmeksizin tüm milletime teşekkür ediyorum." dedi.
Konuşmaların ardından Kapaklı Belediye Meydanı’nda düzenlenen demokrasi nöbetine katılan vatandaşların katıldığı yürüyüş, Cambazlar Caddesi’nden başlayıp Emlak konutlarından devam ederek Belediye Meydanı’nda son buldu.

 

Haber / Celal KARAKURT