FETÖ operasyonunda 24 öğretmene gözaltı

Çorlu'da, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik Terörle Mücadele (TEM) Şubesi polisi tarafından düzenlenen operasyonlarda 40 adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Operasyonda 24 öğretmen gözal

GÜNDEM 5.08.2016 18:54:00 0
FETÖ operasyonunda 24 öğretmene gözaltı

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin ardından başlatılan operasyonlar kapsamında Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü TEM Büro Amirliği ekiplerince, öğretmenlerin ikamet ettiği 40 adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Evlerde yapılan aramada Fethullah Gülen’e ait kitaplar ve çok sayıda doküman ele geçirildi. Kitap, doküman ve bilgisayarlara el konulurken, 24 öğretmen gözaltına alındı. Çorlu Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen 24 şüpheli, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. 

 

MURATLI’DA 2 KİŞİ TUTUKLANDI

 

Öte yandan, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü ekipleri, Muratlı'nın Yeşilsırt Mahallesi’nde bir bağ evinde çok sayıda FETÖ elabaşı Fethullah Gülen'in kitaplarının olduğu ihbarı alması üzerine harekete geçti. Eve baskın düzenleyen polis ekipleri bahçedeki çöp konteynırının içinde Fethullah Gülen’e ait çok sayıda kitap buldu. Kitaplara el konulurken, ev sahibi 46 yaşındaki Y.S. ile çalışanı G.T. gözaltına alındı. Y.S. ile G.T., emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak, cezaevine konuldu.

 

410 KİŞİ GÖREVDEN ALINDI

 

Tekirdağ Valiliği, FETÖ darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında 410 personelin görevden uzaklaştırıldığını, gözaltına alınan 207 şahıstan ise 131'inin tutuklandığını duyurmuştu.