Askere direnmeyin talimatı vermiş

Edirne'de askeri darbe girişiminin ardından gözaltına alınan ve dün adliyeye sevk edilen 18 polisten Enez İlçe Emniyet Müdürü Atilla Ayyavuz ile komiser yardımcısı Mehmet İlkay tutuklandı. İlkayâ?

GÜNDEM 5.08.2016 18:53:00 0
Askere direnmeyin talimatı vermiş

Askeri darbe girişiminin ardından Edirne Emniyet Müdürlüğü'nce açığa alınan aralarında 2'nci ve 3'üncü sınıf emniyet müdürleri ile emniyet amirlerin de bulunduğu 18 kişi ifade alma işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Yaklaşık 7 saat süren yargılamanın ardından S.Ö., A.K., S.D., Y.E.A ve T.Ö. savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı. Diğer şüpheliler ise nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Burada ifadeleri alınan polislerden R.D., Ö.Y., O.Ş., O.Z., M. A.A, M.Y., C.A., H.Ö., C.Ö., A.B. ve A.A. yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
 

 

ASKERLERE DİRENMEYİN TALİMATI

 

Askeri darbe girişimi gecesi Enez'de polis memurlarına "Askerler gelirse direnmeyin, silahlarınızı teslim edin" diyerek talimat verdiği belirtilen Enez İlçe Emniyet Müdürü Atilla Ayyavuz çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Atilla Ayyavuz'un darbe girişimini engellemekle görevli olmasına rağmen emri altındaki memurlara yönelik asker geldiğinde direnmemelerini ve silahlarını teslim etmeleri konusunda talimat vererek FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım ettiğinin tespit edildiğini ifade ederek tutuklanmasına karar verdi..
 

 

CÜZDANININDA İKİ ADET 1 DOLAR BULUNDU

 

Tutuklanan komiser yardımcısı Mehmet İlkay'ın cüzdanında ise iki adet F ve B serisi 1 dolarlık banknot bulundu. Tutuklanan Atilla Ayyavuz ve Mehmet İlkay, işlemlerinin ardından cezaevine konuldu. Soruşturma sürüyor.
 

 

KIRKLARELİ'DE 19 GÖZALTI

 

Öte yandan Kırklareli'de sürdürülen FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturması kapsamında 5'i 3'üncü sınıf emniyet müdürü, 7 komiser yardımcısı, 1 başpolis ve 6 polis memuru olmak üzere 19 kişi gözaltına alındı. Aynı soruşturma kapsamında 5 polisin firar ettiği belirlendi.