Haklarını yargıda arayacaklar

Çerkezköy'de15 aile, kat karşılığı arazilerini verdiği müteahhidin kendilerini dolandırdığını belirterek, avukatları aracılığıyla Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığıâ€

GÜNDEM 5.08.2016 18:47:00 0
Haklarını yargıda arayacaklar

Fevzipaşa Mahallesi'nde arazilerini 2010 ile 2011 yılında arasında daire karşılığı müteahhide veren 15 aile, 3 yıl içinde dairelerini alma hayali kurdu. Ancak dolan süreye rağmen müteahhit  iddiaya göre yaklaşık 2 yıl daha hak sahiplerini oyaladı ve  2015 yılı Aralık ayında daireleri teslim etti. Bu sırada vatandaşlar, dairelerinin ipotekli olduğunu ve tapularının da başkalarının üzerine kayıtlı olduğunu ve müteahhit firmanın bankalara borcu nedeniyle evlerinin satışa çıkarılacağını öğrendiler ve dairelerinin boşaltılmasının istendi.

 

Müteahhit firma tarafından dolandırıldıklarını belirten 15 aile, dün çoluk çocuk Çerkezköy Adliyesi’ne giderek Cumhuriyet Başsavcılığı’na müteahhit firma hakkında avukat Engin Özden suç duyurusunda bulundu. 15 ailenin avukatlığını üstlendiğini belirten Özden, "Müteahhit firma, müvekkillerimin arsalarını alıp, karşılığında daire verecekti. İnşaatı bitirdikten sonra, daireleri üzerinde ipotekli olarak devrettiği için müvekkillerimi dolandırmış oldu. Şikayet etmek için geldik. Burada mağdur edilen 15 kişi var” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ