Kütüphane tadilata girdi

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi'nin içinde faaliyet gösteren Çerkezköy İlçe Halk Kütüphanesi'nin daha modern bir görünüm kazanması amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın onay

GÜNDEM 4.08.2016 21:42:00 0
Kütüphane tadilata girdi

TADİLAT BUGÜN BAŞLAYACAK
 

Ocak ayında yeni binasına taşınan Çerkezköy İlçe Halk Kütüphanesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın gerekli incelemelerinin ardından kütüphanenin daha modern bir görünüme kavuşması için tadilat yapılması gerektiğini bildirmişti. Yapılan incelemeler sonrası tadilat kararı alınan İlçe Halk Kütüphane’si ne bugün ilk balyoz vurularak iç kısımdaki duvarların yıkım işlemleri başlayacak. Daha geniş ve modern bir görünüm elde edilmek istenen kütüphanenin mobilya ve envanterleri de değiştirilecek. Kütüphanede bulunan 17 bini geçkin kitabın tadilat esnasında zarar görmemesi için personeller tarafından paketlenerek boş bir alana istiflendi.

 

MOBİLYALARDA DEĞİŞİYOR

 

Tadilat işlemleri hakkında bilgi veren Çerkezköy İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü  Hülya Gümüş, “Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın isteği doğrultusunda Çerkezköyümüze yakışır daha modern ve geniş bir kütüphane elde etmek amacıyla tadilat işlemlerine başlandı. Kitapların bir zarar görmemesi için paketlenerek uygun görülen alana istifledik. Ayrıca yenilenen mobilyalarımız ile halkımıza daha iyi koşullarda hizmet verme imkanı yakalayacağız. Tadilat işlemlerinin biteceği tarih netlik kazanmasa da okulların açılacağı tarihe yakın bir zamanda faaliyette olmayı umuyoruz.” İfadelerini kullandı. 

 

Haber / Celal KARAKURT