24 saat toplu taşıma dönemi

Edirne Belediyesi, vatandaşların talebi ve Belediye Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda toplu taşımada 24 saat sistemine geçiyor. Toplu taşımadan kesintisiz yararlanacak olan Edirneliler, 8 Ağustos 2016 Pazart

GÜNDEM 4.08.2016 21:16:00 0
24 saat toplu taşıma dönemi

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından uygulamaya konulacak yeni uygulama ilk olarak deneme seferleriyle başlayacak. 8 Ağustos 2016 Pazartesi Günü’nden itibaren gece saat 24.00’ten sabah saat 07.00’ye kadar 1, 2A, 3A, 4, 5B, 5C, 6A ve 7B ETUS hatlarında her saat başı bir adet araç ring şeklinde sefer yapacak. Ring seferler çarşı istikametinden başlayarak Otogar ve yeni yerleşim istikametinde gerçekleştirilecek.

 

OTOGAR ÜCRETSİZ SERVİSLERİ YERİNE KESİNTİSİZ TOPLU TAŞIMA

 

Bu çalışma kapsamında bir yeni uygulama daha gerçekleştirecek olan Edirne Belediyesi, otogar ücretsiz servisleri yerine toplu taşıma ile hizmet sürdürülecek. Edirne Belediye Meclis kararıyla 8 Ağustos 2016 Pazartesi gününden itibaren sabah saat 04.30 da başlayarak her yarım saatte bir ETUS Toplu Taşıma Hatlarından 1, 3A, 3B ve 7B hatlarında bir araç, otogardan sonra Kırklareli Kavşağına kadar gidecek. Vatandaşlar bu yol üzerindeki iş yeri ve tesislere bu araçlar ile ulaşabilecek otogar ücretsiz servisleri yerine de bu araçlar hizmet verecektir. Şehirler arası yolculuk için otogar ya da diğer kalkış noktalarına gidecek vatandaşların ulaşımında herhangi bir aksaklığa izin verilmeyecek, toplu taşıma hizmeti her iki yönde de sürdürülecek. daha önce, kent genelindeki şehir içi ulaşım araçları son seferlerini saat 24.00'da yapıyordu.