İl başkanı belli oldu

AK Parti İl Başkanlığı için 9 isim Ankara'ya gitti ve Genel Merkezde mülakattan geçirildi.

SİYASET 3.08.2016 11:49:00 0
İl başkanı belli oldu

AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Harun Karaca, geçen Cumartesi günü Tekirdağ'a gelmiş,yeni yönetimin oluşması için il ve ilçe başkanları ile yönetim kurulunun üyelerini istifasını istemiş, ardından da temayül yoklaması yapılmıştı.

 

Temayüle giren isimler, Ali Gümüş, Recep Erol, Sadık Baş, Mehmet Şık, Eyüp Kanar, Adnan Argan, Cüneyt Yüksel, İlyas Küp ve İrfan Koca dün Ankara’ya gitti. AK Parti Genel Merkezi’nde temayülden çıkan 9 aday mülakata girdi. Alınan bilgiye göre, AK Parti'nin yeni il başkanı belli oldu. Karanını birkaç gün içinde duyurulacağı öğrenildi.

 

GÖREVİ DEVREDİYORUM

 

14 Temmuz günü teşkilatlarda istediği değişikliğin olmaması nedeniyle görevinden istifa eden, ancak 15 Temmuz darbe girişiminin ardından zorlu süreçte görevine devam ettiğini duyuran AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, görevi bu hafta devredeceğini açıkladı. Akçay yaptığı açıklamada, "AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı görevini, bu hafta ilan edilecek yeni İl Başkanına devredeceğim. Son 25 aydır İl başkanı olarak AK Parti’me hizmet ettim. Şimdi de ‘Durmak yok, yola devam’ diyen bir vatansever olarak partimin emrindeyim. AK Parti’nin Tekirdağ ve Türkiye’de daha çok güçlenmesi için canla başla çalışacağım” dedi.