Müftü: Cenneti kazanmak için cihat etmek gerekiyor

FETÖ darbe girişiminin ardından Çerkezköy Cumhuriyet Meydanında başlatılan 'Demokrasi Nöbeti' 15 Temmuz'dan bu yana aralıksız sürüyor.  Nöbette, Bingöl'deki hain saldırıda şehit olan 7 polis memur

GÜNDEM 2.08.2016 22:59:00 0
Müftü: Cenneti kazanmak için cihat etmek gerekiyor

15 Temmuz'da FETÖ'cü hainler tarafından kalkışılan kanlı darbe girişiminin ardından Cumhuriyet Meydanda başlatılan Demokrasi Nöbeti devam ediyor. Yatsı Namazının ardından başlayan nöbete, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy eski Belediye Başkanı Ali Ertem ile çok sayıda vatandaş katıldı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Müftü Tuna, vatandaşlara seslendi.

 

CENNETE GİTMEK BEDAVA DEĞİL
 

Vatan ve millet için kendi canını feda eden şehitlerin bu vatanın kurtuluşuna sebep olduğunu belirten Müftü Tuna, "Cenabı hak şehitlerimizden ve milletimizden razı olsun. Bu meydanları bırakmayan değerli Çerkezköylüler cenabı hak ayeti kelime de buyuruyor ki, ‘iman edenleri günahlarından arındırmak, inkarcıları ise yok etmek ister’ Allah içinden cihat edenleri, sabredenleri ortaya çıkarmadan cennete gireceğinizi mi zannediyorsunuz buyurur. Allah iman edenleri günahlarından arındırmak istiyor. Vatanı milleti için meydana dökülenleri, şehit olanları belli etmek istiyor. Sabredenleri ortaya çıkarmak ve sonrasında da cennet var diyor” dedi. Cennete gitmenin bedava olmadığını sözlerine ekleyen Müftü Tuna, "Cenneti kazanmak için cihat etmek gerekiyor. Gayret ve sarf ederek meydanlara çıkmak gerekiyor. Vatana millete sahip çıkmak gerekiyor. Fesatçı ve münafıklar hep aynı şeyi yaptılar. Kuranı kerimde de fesatçı ve münafıklarla ilgili pek çok ayeti kelimeler vardır. Fitnecilere fesatçılara aldanmayın. Onlardan uzak durmak gerekiyor. Allahın izniyle cenabı hak hiçbir kirli insanı emeline ulaştırmamıştır ulaştırmayacaktır da"

 

KUR-AN'I KERİM OKUNDU

 

Müftü Tuna’nın konuşmasının ardından, Bingöl'de şehit düşen 7 polis için Kur-an'ı Kerim okundu ve ardından dualar edildi. Nöbet günün ilk ışıklarına kadar sürdü.

 

Haber / Menşure KARDEŞ