Çorlu'da alışveriş festivali düzenlenecek

Çorlu, 18-27 Ağustos tarihleri arasında bu yıl ilk kez düzenlenmesi planlanan alışveriş, gezi, müzik, eğlence, kültür ve sanat, gastronomi ve spor etkinliklerinin yer alacağı  "Fest in Trakya" ya ha

GÜNDEM 2.08.2016 21:26:00 0
Çorlu

Fest in Trakya toplantısı Divan Otel'de gerçekleştirildi. Toplantıya Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Enis Sülün, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Sarıkurt ve Kemaleddin Avcı, Trakya Kalkınma Ajansı yetkilileri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, oda başkanları, sivil toplum örgüt temsilcileri, sanayici ve esnaflar katıldı.

 

TRAKYA'NIN KALBİ BURADA ATACAK

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, "Trakya’nın en büyük etkinliği olması planlanan festivalde yer alacak markaların, yerli-yabancı misafirlere pek çok farklı ürün seçeneğiyle ucuz ve kaliteli alışveriş deneyimi sunacak. Festival süresince devam edecek konserler, defileler, atölye çalışmaları, açık hava etkinlikleri, spor turnuvaları ile şehrin dört bir yanında festival rüzgârı esecek ve Trakya'nın kalbinin burada atacak. Bilindiği üzere belediyelerin altyapı, ulaşım, temizlik, park ve bahçeler, zabıta hizmetleri gibi bir çok görevi vardır. Ancak günümüzde bu hizmetlerden ziyade sosyal belediyecilik anlamında insanımıza dokunan çalışmalar; kentin ve söz konusu yerleşim yerinde yaşayan halkın ekonomisine katkı sunan yerel yönetim hizmetleri fark yaratmaktadır.

 

Çorlu günümüzde de bölgemizde üretim-satış yapan büyük ölçekli ve marka değeri yüksek bir çok konfeksiyon, ev tekstili ve deri konfeksiyonu pazarında söz sahibi bir çok firmaya ev sahipliği yapmaktadır. Bu noktadan hareketle Çorlu'nun var olan çeşitli avantajlarını şehir ekonomisine güç katacak bir çalışma için bir süredir yaptığımız toplantılarda Çorlu'da bir alışveriş  festivali fikri ortaya çıktı."dedi.

 

FEST İN TRAKYA KULLANABİLECEĞİMİZ EN İYİ ENSTRÜMAN

 

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'ın konuşmasının ardından katılımcılara hitap eden Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Enis Sülün, "Fest in Trakya" ile amaçlanan Çorlu'da öncelikle, ticari yaşamı hareketlendirmek, halkımızın ve ticaret erbabımızın buluşmasını sağlamak, Çorlu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin, üyelerimizin ve halkımızın ortak amaçta birlik ve beraberlik içinde olduğunu bölgemiz kapsamında  idrakini sağlamaktır" dedi.