Edirne'ye hayran kaldı

655. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izlemek için Edirne'ye gelen Japonya'nın İstanbul Başkonsolosu Norio Ehara, tarih kentine hayran kaldı.Gönderdiği mektup ile Edirne Belediye Başkanı Recep Gürk

GÜNDEM 2.08.2016 21:26:00 0
Edirne

Japonya'nın İstanbul Başkonsolosu Norio Ehara ve eşi Shizue Ehara 655. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni izlemek için Edirne’ye gelmiş ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı makamında ziyaret etmişti. İstanbul’a döndükten sonra Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür mektubu gönderen Ehara, “Türkiye’de göreve başladığım 9 Eylül 2015 tarihinden bu yana Edirne’yi ilk defa ziyaret etme imkanı buldum. Edirne’de bulunduğum bu üç gün boyunca mimarı alanda deha kabul edilen Mimar Sinan’ın eşsiz eserlerinden ve Edirne’nin tarihinden çok etkilendiğimizi belirtmeliyim. Edirne’nin meşhur geleneksel yemeklerinin özellikle de Edirne ciğerinin tadını asla unutmayacağız. Spor tarih ve kültür öğeleriyle bezenmiş bu harika ve unutulmaz deneyimi bize sunduğunuz için minnettarız” dedi.

 

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri geleneğinin bundan sonrada sürdürülerek genç nesillere aktarılmasını içtenlikle temenni ettiğini belirten Ehara, Edirne Belediyesi’ne misafirperverliğinden dolayı şükranlarını sunarak, başarılarının devamını diledi. Ehara ayrıca UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’nde yer alan Kırkpınar’ın devam etmesine vesile olduğu için Başkan Gürkan’ı tebrik etti.