Otomobil fiyatına horoz

Çorlu'da, bu yıl ilk kez düzenlenen Evcil Kanatlılar Fuarı'nda 5 bin dolara satışa sunulan horoz büyük ilgi gördü. Fuarda 10 bin kanatlı  evcil hayvan görücüye çıktı.

GÜNDEM 1.08.2016 20:51:00 0
Otomobil fiyatına horoz

Çorlu Evcil Kanatlılar Derneği tarafından Çorlu Uluslararası Evcil Kanatlılar Fuarı düzenlendi. Dernek Başkanı Aytaç Göçmen, fuara yurt içi ve yurt dışından yoğun bir katılımın olduğunu belirterek, "Bu yıl ilkini düzenlendiğimiz uluslararası fuarımıza yurt içi ve yurt dışından yoğun bir katılım oldu. 10 bin kanatlı evcil hayvan bulunuyor. Bunların içerisinde değişik ırklarda tavuk, kanarya ve horozlar bulunuyor. Katılımcıların aileleriyle gelmeleri bizlere daha da mutlu etmiş durumda bizlerin hedefinde de bu vardı” dedi.
Fuarda en büyük ilgi ise 10 kilo ağırlığındaki Brahma cinsi horozlar oldu. Horozların ilgisinden büyük bir mutluluk yaşadığını belirten yetiştirici İlhan Aydaş, horoz ve tavuklara yoğun bir talep olduğunu belirterek, “Bu yılın en gözdesi Brahmalara ilgi son derece yüksek. Şuan fiyatı 5 bin dolar. Yetiştiremiyoruz son derece talep var. Yumurta ve civciv sırası devam ediyor” ifadelerini kulandı.