Sigortacılar umutlu

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in zorunlu trafik sigortalarında primlerin daha etkin bir şekilde düşürülmesi için yeni bir mevzuat hazırladıklarını belirtmesinin ardından gözler sigorta Å

GÜNDEM 1.08.2016 20:31:00 0
Sigortacılar umutlu

HÜKÜMET DURUMA EL ATTI
 

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in zorunlu trafik sigortalarında primlerin daha etkin bir şekilde düşürülmesi için hükümetin yeni bir mevzuat hazırladığını bildirmesinin ardından sigorta şirketlerinde meraklı bekleyiş devam ediyor. Trafikte yer alan sigortasız araç sayısındaki artışın sebebinin ise, trafik sigortalarında uygulanan ve yüzde 400’e varan artış olarak gösteriliyor. Trafikteki sigortasız araç sayısını ve yüksek miktarlardaki poliçe ücretini azami seviyelere çekmek isteyen hükümet,  hazırladıkları mevzuat ile bu soruna son vermek istiyor.

 

YÜZDE 50 ARTTI

 

Sigortacılık sektörünün yakın zamanda içinde bulunduğu durumun sigorta acentelerine yansıyan olumsuz etkilerinden bahseden Yöntem Sigortacılık yetkilisi Sezer Şahin, “Sigorta primlerinde yaşanacak olası bir fiyat indiriminin işlerimize olumlu yansıyacağını düşünüyorum. Son zamanlarda trafik sigortasındaki sigorta prim ücretlerinin fahiş seviyelerde olmasından dolayı birçok müşteri kaybettik. Sigorta prim ücretlerinin yüksek olması hasebiyle birçok sigorta firması ile çalışmak zorunda kalıyor, bu da bize külfet oluyor. Ayrıca vatandaşların nezdinde sigortacılar için olumsuz bir intibaa oluşturulmuş durumda. Şu an için vatandaşa göre en iyi sigortacı, ucuz sigortacı anlayışı hakim. Trafikte sigortasız araç oranı günümüz itibariyle yüzde 50 oranında artmasını poliçe fiyatlarının fahiş seviyelerde yükselmesine bağlayabiliriz. Fiyatların bir anda bu seviyelere gelmesi sektörü neredeyse bitirme noktasına getirse de Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in açıklamalarında umutluyuz.Sigorta primlerinin yakın bir zamanda yüzde 100 ile 400 arasında yükseliş göstermesi sebebiyle trafikte yer alan sigortasız araç sayısında oluşan ciddi artışın sebebi olarak görülüyor. Yaptığımız çalışma ile prim belirleme sıklığının serbestleşmesini sağladık. Şimdi sıra sigorta şirketlerinde. Sektörün, Hazinenin yetkilerini kullanmasına gerek bırakmadan, yeni düzenlemeleri fiyatlara mutlaka yansıtması lazım" dedi.

 

Haber / Celal KARAKURT